Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı, yerini Sibirya soğuklarına bıraktı. Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında seyrettiği ilçede, adeta hayat buz kesti. Soğuk havanın en somut yansıması ise ağaç dallarında oluşan dev buz sarkıtları oldu.
Muhtar Baltan: "Hava Çok Soğuk, Her Yer Donmuş"
İlçedeki dondurucu soğukları yerinde görüntüleyen Muhtar Vedat Baltan, ağaç dallarından sarkan buzları videoya alarak durumun ciddiyetine dikkat çekti. Doğubayazıt'taki kış şartlarını dile getiren Baltan, hazırladığı videoda şu ifadelere yer verdi:
"Hava çok soğuk, görüyorsunuz ağaç dalları bile tamamen donmuş durumda. Adeta buzdan kalıplar oluşmuş. İşte memleketimizin kış gerçeği bu."
Vatandaşlara "Tedbir" Çağrısı
Uzmanlar ve yetkililer, bölgede etkisini sürdüren dondurucu soğuklar nedeniyle oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle gece saatlerinde zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması ve su tesisatlarının donmasına karşı önlem alınması gerektiği vurgulandı. (Dengi Çelik)