Doğubayazıt'ta öğleden sonra aniden bastıran şiddetli sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın tam okul çıkış saatine denk gelmesiyle ilçe merkezinde trafik durma noktasına gelirken, şemsiyesiz sokağa çıkan vatandaşlar ve öğrenciler zor anlar yaşadı.
Doğubayazıt genelinde bugün öğleden sonra aniden etkisini gösteren sağanak yağış, ilçe sakinlerine zor anlar yaşattı. Gün içinde normallini koruyan hava sıcaklığının yerini aniden kara bulutlara ve şiddetli yağışa bırakması, sokaktaki vatandaşı hazırlıksız yakaladı.
Yağışın tam da okulların dağılma saatine denk gelmesi, ilçe merkezindeki yoğunluğu iki katına çıkardı. Yanlarında şemsiye barındırmayan öğrenciler ve çocuklarını okuldan almak için bekleyen veliler, ani bastıran yağmurla birlikte neye uğradığını şaşırdı. Sokak ortasında yakalanan vatandaşlar çevre esnafın tenteleri ve bina saçaklarının altına sığınarak korunmaya çalıştı.
Sağanak yağışla birlikte ilçe merkezindeki ana caddeler ve özellikle okul çevrelerindeki yollarda trafik akışı adeta felç oldu. Kısa sürede biriken yağmur suları nedeniyle sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti, Öğrencilerini araçlarıyla almaya gelen velilerin yarattığı yoğunluk, merkez kavşaklarda uzun araç kuyruklarının oluşmasına yol açtı. Trafikte dakikalarca bekleyen sürücüler arasında yer yer gerginliklere neden oldu.
Kaldırımlarda ve cadde kenarlarında biriken su birikintileri nedeniyle yayalar da büyük mağduriyet yaşadı. Yolun karşısına geçmekte zorlanan vatandaşlara, çevredeki sürücüler hızı düşürerek yardımcı olmaya çalışsa da bazı noktalarda araçların sıçrattığı sular yayaları zor durumda bıraktı.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, yağışların bölgede yer yer etkisini sürdüreceği öğrenilirken; yetkililer sürücüleri takip mesafelerini korumaları, yayaları ise olası su baskınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Your browser doesn't support HTML5 video.