Doğubayazıt Devlet Hastanesi civarında meydana gelen olayda, binek araç taşıyan bir TIR’ın seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu yangın çıktı.
Edinilen bilgilere göre, hastane mevkisinde ilerleyen araç taşıyıcı TIR’ın arka lastiklerinden biri henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Patlamanın etkisi ve sürtünmeyle birlikte sıçrayan kıvılcımlar kısa sürede alev dönüştü. Lastiklerden yükselen dumanı ve alevleri fark eden sürücü, aracı hemen yol kenarına çekerek durdurdu.
Yangın Tüpleriyle İlk Müdahale Yapıldı
Çevredeki vatandaşların ve sürücünün ihbarı üzerine duruma hızla müdahale edildi. Alev alan lastikler, olay yerine ulaştırılan yangın söndürme tüpleri ile müdahale edilerek büyümeden kontrol altına alındı ve söndürüldü.
Ancak lastiklerden yükselen yoğun ısı ve alevler, TIR’ın dorsemesinde taşınan sıfır kilometre binek araçlara zarar verdi. Müdahale sayesinde yangın faciaya dönüşmeden söndürülürken, dorsede bulunan bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, emniyet ekipleri bölgede yol güvenliğini sağlayarak olayla ilgili inceleme başlattı. (Dengi Çelik)