Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş'ın öncülüğünde, Doğubayazıt Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından organize edilen "Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik Standı" etkinliği bu kez Diyadin'de gerçekleştirildi. 03 Ekim 2025 tarihinde Diyadin Merkez Camii etkinlik alanında kurulan stant, ilçe genelinde büyük ilgi gördü.
Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Bir Arada
Etkinlikte Doğubayazıt Denetimli Serbestlik Müdürlüğü başta olmak üzere; Diyadin İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay temsilciliği ile çok sayıda kamu kurumu stant açarak bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık çalışmaları yürüttü. Katılımcılara madde, sigara, alkol, teknoloji ve kumar bağımlılığı konularında bilgilendirici afişler ve broşürler dağıtıldı. Ayrıca etkinlik kapsamında farkındalık yürüyüşü yapıldı.
Kızılay Diyadin Şubesi tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunulurken, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün katkılarıyla stant alanında müzik dinletisi düzenlendi.
Protokolden Yoğun Katılım
Etkinliğe; Diyadin Kaymakamı Furkan Korkusuz, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Erol Sarcan, Diyadin Cumhuriyet Savcısı Muhammed Okan Çiftçi, İlçe Jandarma Komutan V. Üsteğmen Ertuğrul Gözütok, İlçe Emniyet Amiri Oğuz Kaan Çambel, Milli Eğitim Müdürü Remzi Işık, İlçe Müftüsü Fatih Sarı, Gençlik ve Spor Müdürü Kemalettin Koran, Devlet Hastanesi Başhekimi Yasin Çolak, çeşitli kurum müdürleri, Yeşilay ve Kızılay temsilcileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılım sağladı.
Programda Doğubayazıt Denetimli Serbestlik Müdürü Muhlis Kaplan, Doğubayazıt İlçe Sağlık Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Zeynep Dalmış ve Diyadin Yeşilay Temsilcisi Sibel Polat bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkat çekerek konuşma yaptı.
700 Kişilik İkram
Diyadin Kızılay Şube Başkanlığı tarafından etkinlikte 700 kişilik nohutlu kavurmalı pilav ve içecek ikramı yapıldı.
Daha Önce Doğubayazıt'ta Düzenlenmişti
Aynı seferberlik daha önce Doğubayazıt'ta da gerçekleştirilmiş, burada da geniş katılımla farkındalık etkinlikleri düzenlenmişti. Diyadin'deki etkinlikle birlikte bağımlılıkla mücadele seferberliğinin bölge genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.