Menü Ağrı Haber | Doğubayazıt Gazetesi | Ağrı Son Dakika Haber | Patnos Haber
Tarih: 15.08.2026 17:55
BUGÜN GURURU, ONURU, HEYECANI, MUTLULUĞU VE HÜZNÜ AYNI ANDA YAŞIYORUZ… DOĞUBAYAZIT GAZETESİ BUGÜN 30 YAŞINDA.

BUGÜN GURURU, ONURU, HEYECANI, MUTLULUĞU VE HÜZNÜ AYNI ANDA YAŞIYORUZ… DOĞUBAYAZIT GAZETESİ BUGÜN 30 YAŞINDA.

Facebook Twitter Linked-in

     Bu 30 yıl, yalnızca bir gazetenin yayın hayatında geçen yıllar değil. Bu 30 yılın içinde emek var, mücadele var, fedakârlık var. Doğubayazıt için yazılmış binlerce satır, duyurulmuş yüzlerce ses, anlatılmış nice hayat var.

     

     Ve benim için hepsinden önemlisi, babam merhum Nezir Çelik’in emaneti var.

 

     Babam bu gazeteyi binbir emekle bugünlere taşıdı. Kalemiyle, gücüyle, fedakârlığıyla yıllarca Doğubayazıt için yazdı. Bazen kimsenin görmediğini gördü, bazen kimsenin söylemediğini söyledi. İlçemizin sevincini de acısını da sayfalarına taşıdı. Çünkü onun için gazetecilik yalnızca bir meslek değildi; yaşadığı memlekete karşı taşıdığı bir sorumluluktu.

 

     Bugün onun yıllarca taşıdığı o bayrak artık benim ellerimde.

  

     Babama ait bir emaneti taşımanın ağırlığını da gururunu da her gün hissediyorum. Keşke bugün burada olsaydı, gazetesinin 30. yılını birlikte kutlayabilseydik. İşte bu yüzden bugün sevincimizin içinde tarifsiz bir hüzün de var.

 

     Ama biliyorum ki onun kaleminden bize kalan en büyük miras, bu gazeteyi yaşatmak ve Doğubayazıt’ın sesini susturmamaktır.

 

     Ben de babamdan devraldığım bu kutsal mesleği ve bu kıymetli bayrağı, gücüm yettiğince en iyi şekilde taşımaya devam edeceğim. Doğubayazıt Gazetesi okurlarına, halkımıza ve memleketimize karşı taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle; doğru bildiğimizi yazmaktan, halkın sesini duyurmaktan ve Doğubayazıt’ın yanında durmaktan vazgeçmeyeceğiz.

 

     Bugün, Doğubayazıt’ın ilk ve tek internet haber sitesi olmanın gururunu da ayrıca yaşıyoruz. 30 yıl önce başlayan bu yolculuk, değişen zamana ve gelişen teknolojiye ayak uydurarak artık dijital dünyada da yoluna devam ediyor.

 

Ama değişmeyen bir şey var:

 

     Doğubayazıt’a olan sevdamız ve gazetecilik anlayışımız.

 

     Dün olduğu gibi bugün de haberlerimizi dürüst, ilkeli ve sorumluluk sahibi bir anlayışla sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki bir yerel gazete, yalnızca yaşananları yazan birkaç sayfadan ibaret değildir. Bazen hakkını arayan bir vatandaşın sesi, bazen derdini anlatamayan bir insanın çığlığı, bazen de bir memleketin hafızasıdır.

 

Doğubayazıt Gazetesi de 30 yıldır tam olarak budur.

Bu gazete yalnızca bizim değil, Doğubayazıt’ındır.

Doğubayazıt’ın sesi, Doğubayazıt’ın çığlığı, Doğubayazıt’ın gücüdür.

 

     Babam Nezir Çelik’in yıllar önce attığı o sağlam temelin üzerinde bugün hâlâ dimdik duruyoruz. Onun kaleminden bana kalan emaneti, benden sonra da yaşayacak bir değer olarak geleceğe taşımak en büyük isteğim.

 

     30 yıldır bizimle yürüyen, gazetemizi okuyan, destekleyen, eleştiren, haberlerimizi paylaşan ve Doğubayazıt Gazetesi’ni kendi gazetesi olarak gören herkese yürekten teşekkür ediyorum.

 

İyi ki varsınız.
İyi ki 30 yıldır aynı memleketin hikâyesini birlikte yazıyoruz.

Ve sözümüz olsun:

Kalemimiz yazdığı, sesimiz çıktığı sürece Doğubayazıt’ın sesi olmaya devam edeceğiz.



Tarayıcınız HTML5 videoyu desteklemiyor.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —