Menü Doğubayazıt Gazetesi
Tarih: 27.03.2026 14:48
ANTİBİYOTİK UYARISI: “GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞINDA ETKİLİ DEĞİL”

ANTİBİYOTİK UYARISI: “GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞINDA ETKİLİ DEĞİL”

Facebook Twitter Linked-in

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü, antibiyotik kullanımına ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan bilgilendirmede, antibiyotiklerin grip ve soğuk algınlığı gibi viral hastalıkların başkalarına bulaşmasını engellemediği vurgulandı.

Yetkililer, toplumda yaygın olarak görülen yanlış kullanım alışkanlıklarına dikkat çekerek, antibiyotiklerin yalnızca doktor tarafından reçete edildiğinde ve eczacı danışmanlığında kullanılması gerektiğini belirtti. Aksi halde bilinçsiz antibiyotik kullanımının hem bireysel sağlık açısından risk oluşturduğu hem de toplum genelinde antibiyotik direncine yol açtığı ifade edildi.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda antibiyotik kullanımından kaçınmaları ve hekim önerilerine uymaları gerektiği hatırlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —