DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde, 2026 yılı kapsamında "Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" hayata geçiriliyor.
Proje çerçevesinde, Ağrı genelinde yem bitkisi üretimini artırmak ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek olmak amacıyla %70 hibeli yonca tohumu dağıtımı yapılacak.
Hibe tohum desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, 16 Şubat – 27 Şubat 2026 tarihleri arasında İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunabilecek. Başvuru şartları ve detaylı bilgilere ise ilgili kurumlar tarafından paylaşılan bağlantılar üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.
Yetkililer, söz konusu destekle birlikte yem bitkisi üretiminin artırılmasının, hayvancılık maliyetlerinin düşürülmesine ve bölge tarımının güçlendirilmesine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.