Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kazandırılan yapay zekâ destekli ikinci MR cihazı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Ağrı Valisi Sayın Mustafa KOÇ, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhami GÜLÇİN, Vali Yardımcısı Tarık Buğra SEYHAN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin AKGÜN, il protokolü, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Yeni cihaz, 70 cm geniş gantri çapı sayesinde hastalara daha konforlu bir çekim imkânı sunarken, obez ve klostrofobik hastalar için de önemli bir avantaj sağlıyor. Yapay zekâ destekli görüntü işleme yazılımı ile çekim süresinin kısaldığı, 32 kanallı dedike bobin sistemi sayesinde de görüntü kalitesinin artırıldığı belirtildi.

Ayrıca cihaz, Prostat MR ve Meme MR gibi ileri düzey tetkiklerde yüksek çözünürlüklü görüntüleme kapasitesiyle daha net ve güvenilir sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Bu yeni sistem, Doğu Anadolu Bölgesi'nde radyodiagnostik hizmet kapasitesini önemli ölçüde artıracak.
Açılışta konuşan Vali Mustafa KOÇ, sağlık alanındaki yatırımların Ağrı halkı için büyük önem taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hizmete açılan ikinci MR cihazımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve vatandaşlarımızın tanı–tedavi süreçlerini hızlandırmak öncelikli hedeflerimizdendir. Yapay zekâ destekli bu sistem sayesinde çekim süreleri kısalacak, tanısal süreçler daha hızlı ve güvenilir hale gelecektir."
Yeni cihazın hizmete girmesiyle birlikte Ağrı halkı, daha modern ve hızlı sağlık hizmetine kavuşmuş oldu.