Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Durupınar Formasyonu’nda Nuh’un Gemisi’ne ilişkin araştırmalar yürüten Noah’s Ark Scans ekibinden dikkat çeken bir iddia geldi. Projede yer alan Lauren Witzke, araştırma ekibinin kurucusu Andrew Jones’un kaldığı dairenin saldırıya uğradığını ve araştırmalara ilişkin bazı ekipmanların çalındığını ileri sürdü.

Witzke’nin açıklamasına göre olay, saha çalışmalarının sürdüğü dönemde meydana geldi. Araştırmalar için gerekli izinlerin duyurulmasının ardından Jones’un gece saatlerinde rahatsız edilmeye başlandığı öne sürüldü.

Ağrı’da Nuh’un Gemisi Ekibinden Şoke Eden Iddia (2)

“Kapısına vurdular, tehdit ettiler”

Witzke, Andrew Jones’un gece 01.00 ile 03.00 arasında uyandırıldığını, kapısına vurulduğunu ve kendisine yönelik tehditlerde bulunulduğunu iddia etti.

Açıklamada, olayların birden fazla kez yaşandığı ileri sürülürken, ekibin araştırmalar tamamlanıncaya kadar kaldıkları yerin konumunu kamuoyuyla paylaşmamaya karar verdiği belirtildi.

Diyadin’deki miting öncesi Ağrı merkezde yürüyüş
Diyadin’deki miting öncesi Ağrı merkezde yürüyüş
İçeriği Görüntüle

Bilgisayar ve hafıza kartlarının çalındığı iddiası

Witzke, Jones’un evde bulunmadığı sırada eve girildiğini ve içerinin dağıtıldığını öne sürdü.

Açıklamaya göre dizüstü bilgisayarlar, bilgisayar ekipmanları ve hafıza kartları çalındı. Witzke, çalınan malzemelerin Nuh’un Gemisi araştırmalarına ilişkin verileri içerdiğini savundu.

Evde bulunan mikrofon, yazıcı ve bazı diğer değerli eşyaların ise alınmadığı iddia edildi. Witzke, bu durumu hırsızların özellikle araştırma verilerinin bulunduğu cihazları hedef aldığı şeklinde yorumladı.

H T Lmhqa X0 A Ag7Li

Verilerin yedeklendiği açıklandı

Ekip, çalındığı belirtilen hafıza kartları ve diğer cihazlardaki araştırma verilerinin daha önceden yedeklendiğini ve bu nedenle çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Witzke ayrıca polisin güvenlik kamerası görüntülerini talep ettiğini, ancak kendilerine olay sırasında apartman kompleksindeki kameraların çalışmadığının söylendiğini aktardı.

Kaynak: Haber merkezi