28 Eylül’de Üç İlçede Kesinti Var
Aras EDAŞ kaynaklı planlı kesinti programına göre 28 Eylül Pazartesi günü Ağrı Merkez, Doğubayazıt ve Patnos’un bazı noktalarında elektrik verilemeyecek. Duyurularda belirtilen saatler bölgelere göre değişiyor. Etkilenecek adreslerde yaşayanların günlük işlerini planlarken kesintinin başlangıç ve bitiş saatlerini göz önünde bulundurması önem taşıyor.
Ağrı Merkez’de Suçatağı mevkii ile Aşağı Küpkıran’da kesinti saat 09.00’da başlayıp 17.00’ye kadar sürecek. Her iki noktada da elektrik kesintisi için duyurulan zaman aralığı 8 saat. Suçatağı’ndaki çalışma, DM-10’dan Suçatağı çıkışı/mevkiinde yapılacak 3. seviye bakım-onarım çalışması olarak belirtilirken Aşağı Küpkıran’daki kesinti 26.04.KET.01 grubu çalışması kapsamında planlandı. Bu duyurularda sokak adı belirtilmedi.
Doğubayazıt’ta Gültepe Köyü mevkii, Patnos’ta ise 14 Nisan mahallesi 28 Eylül programında yer alıyor. Gültepe’de elektrik kesintisi 09.00-14.00 saatleri arasında, toplam 5 saat sürecek. Duyuruda, kesintinin Vodafone baz istasyonundaki 3. şahıs çalışması nedeniyle yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Patnos 14 Nisan’da ise 09.00’da başlayacak kesinti 17.00’ye kadar devam edecek ve 3. seviye bakım-onarım çalışması kapsamında uygulanacak.
29 Eylül’de Merkez ve Patnos Etkilenecek
Planlı kesintiler 29 Eylül Salı günü de devam edecek. Ağrı Merkez’de Yüzüncü Yıl, Patnos’ta ise 14 Nisan mahallesi için kesinti duyurusu bulunuyor. Her iki noktada elektriklerin 09.00’da kesilmesi ve 17.00’de yeniden verilmesi planlanıyor. Belirtilen saat aralığı her bölge için 8 saat olarak duyuruldu.
Yüzüncü Yıl’daki çalışma, TR52’den TR53 çıkış mevkiinde gerçekleştirilecek 3. seviye bakım-onarım çalışması olarak açıklandı. Duyuruda mahalle adı yer alsa da ayrıca bir sokak ismi belirtilmedi. Bu nedenle bölgede yaşayanların kesintinin kapsamı için verilen mahalle ve mevki bilgisini dikkate alması gerekiyor.
Patnos 14 Nisan mahallesinde 29 Eylül’de uygulanacak kesinti de 09.00-17.00 saatleri arasında olacak. Çalışma, 3. seviye bakım-onarım kapsamında planlandı. Aynı mahallede bir gün önce de aynı saat aralığında kesinti duyurulması nedeniyle, 14 Nisan’da yaşayanların hem 28 hem de 29 Eylül için hazırlık yapması faydalı olacak.
Kesinti Saatleri İçin Hazırlık Uyarısı
Kesinti öncesinde telefon, bilgisayar ve taşınabilir şarj cihazlarının şarj edilmesi, gün içinde iletişim ihtiyacını karşılamaya yardımcı olabilir. Elektrikle çalışan cihazların kesinti saatlerinden önce güvenli şekilde kapatılması da yeniden enerji verildiğinde oluşabilecek ani değişimlere karşı pratik bir önlem sağlar. Elektriklerin ilan edilen saatlerden önce veya sonra verilebileceği ihtimaline karşı, cihazları kontrollü biçimde kullanmak önemlidir.
Buzdolabı ve derin dondurucunun kapaklarını kesinti boyunca mümkün olduğunca kapalı tutmak, içerideki soğuk havanın korunmasına katkı sağlar. Kesintinin uzun süreceği bölgelerde özellikle gıda saklama koşullarını ve elektrikle çalışan sağlık ekipmanlarının kullanımını önceden planlamak gerekebilir. Vatandaşların kendi ihtiyaçlarına uygun tedbirleri kesinti başlamadan alması günlük yaşamın aksamamasına yardımcı olur.
28 Eylül Pazartesi günü kesintiler Merkez’de Suçatağı ve Aşağı Küpkıran’da 09.00-17.00, Doğubayazıt Gültepe’de 09.00-14.00, Patnos 14 Nisan’da ise 09.00-17.00 saatleri arasında uygulanacak. 29 Eylül Salı günü Yüzüncü Yıl ve Patnos 14 Nisan’da 09.00-17.00 aralığında elektrik kesintisi planlanıyor. Vatandaşların kendi ilçeleri ve mahalleleri için açıklanan saatleri kontrol ederek hazırlıklarını buna göre yapması gerekiyor.




