Satış Ağrı Merkez’deki Taşınmaz Hissesi İçin

Ağrı İcra Dairesinin 2025/2362 Esas sayılı dosyası kapsamında satışa çıkarılan taşınmaz, Merkez ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’nin Şorge Mevkii’nde yer alıyor. İlanda taşınmazın konumu 8 ada 14 parsel olarak belirtiliyor. Satış, parselin tamamını değil, belirtilen oranla kayıtlı bir hissesini kapsıyor.

Parselin toplam alanı 86.271,45 metrekare. İhaleye konu edilen pay ise 15.683/28.703 oranında. Bu nedenle ilan bilgilerine bakılırken parselin toplam büyüklüğü ile satışa çıkarılan hisse oranının birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerekiyor; belirtilen yüzölçümü parselin tümüne ait.

İlan metninde taşınmazın niteliği arsa ya da tarla olarak ayrıca sınıflandırılmıyor. Satış konusu, bu nedenle belirtilen mahalle ve parseldeki taşınmaz hissesi olarak tanımlanıyor. İlan numarası ILN02546424 olan satış, Ağrı’daki icradan taşınmaz ilanları arasında yer alıyor.

Muhammen Bedel 63 Milyon TL’yi Aşıyor

Satışa çıkarılan hisse için belirlenen muhammen bedel 63.239.328,30 TL. Bu tutar, ilanda hisseye biçilen değer olarak yer alıyor. Bedel, taşınmazın toplam parsel alanı üzerinden değil, satışa konu edilen 15.683/28.703 oranındaki pay için açıklanıyor.

İlanda KDV oranı yüzde 20 olarak bildirildi. İhaleye katılmayı düşünenlerin, muhammen bedelin yanı sıra KDV bilgisini de satış şartlarıyla birlikte değerlendirmesi gerekiyor. Satış bedeli ve vergiye ilişkin uygulanacak ayrıntılar için elektronik ilandaki koşulların incelenmesi önem taşıyor.

Ağrı’da İki Kesinti: Kurtuluş’ta 8, Vatan’da 3 Saat
Ağrı’da İki Kesinti: Kurtuluş’ta 8, Vatan’da 3 Saat
İçeriği Görüntüle

Taşınmazın arsa veya tarla niteliğinde ayrıca belirtilmemesi, ilan değerlendirmesinde dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri. Parselin konumu, ada ve parsel bilgisi, toplam alanı ve satışa konu hisse oranı ilan kayıtlarında birlikte sunuluyor. İhaleye ilgi duyanların bu bilgileri satış dosyasındaki açıklamalarla beraber ele alması gerekiyor.

İlk Artırma 19 Ekim’de Başlıyor

İlk artırma 19 Ekim 2026 saat 14.43’te başlayacak ve 26 Ekim 2026 saat 14.43’te sona erecek. İlk tarihlerde satış gerçekleşmezse ikinci artırma dönemi 19 Kasım 2026 saat 14.43’te başlayıp 26 Kasım 2026 saat 14.43’te tamamlanacak.

İhale, UYAP e-Satış Portalı üzerinden elektronik açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. Böylece teklif süreci çevrim içi ortamda yürütülecek. İlanın tarih ve saat bilgileri, her iki artırma dönemi için ayrı ayrı duyurulmuş durumda; katılmayı planlayanların ilgili dönemin başlangıç ve bitiş saatlerini dikkate alması gerekiyor.

İcra satışlarında katılım, teminat ve teklif verme gibi uygulama ayrıntıları ilgili dosyanın satış şartlarında yer alıyor. Bu taşınmaz için de başvuru öncesinde UYAP e-Satış Portalı’ndaki ilan ve dosya koşullarının incelenmesi, artırma sürecinin doğru takip edilmesine yardımcı olabilir. İhale tarihleri yaklaşırken özellikle satışa konu hissenin oranı, muhammen bedel, KDV oranı ve elektronik artırma saatlerinin birlikte kontrol edilmesi gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi