Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasına bir gün kala Diyadin ilçesinde okulları ziyaret ederek hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.
Hafta sonu mesaisini eğitim hazırlıklarına ayıran Çakan, ilçedeki okullarda incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ziyaret
Çakan, daha sonra Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Işık ile bir araya gelen Çakan, ilçedeki okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlık durumunu değerlendirdi.

"Öğrencilerimiz için hazırlıklar titizlikle sürdürülüyor"
Okullardaki hazırlıkların öğrencilerin güvenli, sağlıklı ve düzenli bir eğitim ortamında yeni döneme başlamaları açısından önem taşıdığını belirten Çakan, eğitim camiasının yeni döneme eksiksiz şekilde hazırlanması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.
Çakan, öğretmen, öğrenci ve velilerin yeni eğitim öğretim yılına huzur ve güven içerisinde başlaması için ilçe ve okul yöneticileriyle koordinasyon içinde çalıştıklarını söyledi.
Eğitim ortamlarının öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanması konusunda hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Çakan, sahadaki çalışmaları yakından takip ederek tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını kaydetti.
MTSK uygulama sınavını yerinde takip etti
Çakan, Diyadin ilçesinde gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri (MTSK) uygulama sınavını da takip etti. Sınav güzergahları ile uygulama istasyonlarında incelemelerde bulunan Çakan, yetkililerden sınav sürecine ilişkin bilgi aldı. Sınavların ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda, düzenli ve sağlıklı şekilde yürütülmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Çakan, görevli personele çalışmalarında başarı diledi.
