Ağrı dağı’nın muazzam manzarasına karşı konumlanan ve çok sayıda yerli-yabancı ziyaretçinin yanı sıra piknik yapmak isteyen vatandaşların da uğrak noktası olan pıra belek, son günlerde çevre kirliliğiyle gündemde. Tarihi köprünün çevresine gelişigüzel atılan plastik şişeler, ambalaj atıkları, evsel çöpler ve piknik kalıntıları bölgedeki doğa ile tarihi dokuyu gölgeliyor.

Vatandaşlar tepkili: "tarihimize ve doğamıza sahip çıkmalıyız"

Sosyal medyada paylaşılan ve kısa sürede geniş yankı uyandıran görüntülerde, köprünün çevresinde oluşan çöpler net bir şekilde gözler önüne serildi. Duyarsız piknikçilerin geride bıraktığı kirliliğe tepki gösteren vatandaşlar, hem tarihi mirasa hem de doğaya karşı yapılan bu saygısızlığın kabul edilemez olduğunu dile getirdiler.

Mehmet Koç’tan Metin Öztürk’e Tebrik Mesajı
Mehmet Koç’tan Metin Öztürk’e Tebrik Mesajı
İçeriği Görüntüle

Bölge halkı ve çevre gönüllüleri yetkililere çağrıda bulunarak: Bölgede temizlik çalışmalarının acilen başlatılmasını, Çöp konteynerlerinin bırakılmasını ve düzenli toplanmasını, Çevreyi kirleten kişi veya kişilere yönelik caydırıcı denetim ve cezai yaptırımların uygulanmasını talep ettiler.

Doğubayazıt’ın tarihi ve doğal zenginlikleri hepimizin ortak mirasıdır. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre ve korunmuş bir tarih bırakmak için piknik sonrasında çöplerimizi yanımızda götürmeli, doğamıza sahip çıkmalıyız.

Kaynak: Haber merkezi