MEHMET KOÇ


YÜKSEKOKULA DOĞRU

Yaklaşık on yıldan fazla bir zamandan beri bekleyen yüksekokul hayalimiz nihayet gerçekleşiyor...


Fazla değil bir yıl sonra Doğu Beyazıt, hak ettiği bir yüksek öğretim kurumuna kavuşmuş olacaktır.
Allah eksikliğini göstermesin, neyse ki Sayın Abdulbari Goozal, Doğu Beyazıt Yüksekokulunun yapımını üstlendi, arsanın tahsis edilmesi ile birlikte de hiç vakit kaybetmeden Ahmede Xani Yüksekokulunun temelini attı. Yoksa mevcut milletvekilleri ve IC Üniversitesi Rektörlüğüne kalsaydı daha çok beklerdik.
Dikkat edilirse Yüksekokulun temel atma töreni bile, Doğu Beyazıtlılara çok güzel bir gün yaşattı. Abdulbari Bey’in gelişinden dolayı hemşerilerimiz onun hatırı için, hiç tereddüt etmeden bir araya gelebildiler
Resmi törenden bir gün önce Sayın Abdulbari Goozal, Doğu Beyazıt’ın aksakallıları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Başkan ve üyeleri ile bir araya gelerek birlikte yemek yedi ve onlarla sohbet etti.
Öyle ki yıllardır bir araya gelmeyen BDP ve AKP’li siyasetçiler bile, Abdulbari Bey’i kırmayarak bir masada birlikte yemek yediler, geçmişteki kırgınlıkları bir yana bırakarak, sanki hiç bir küskünlük yaşanmamış gibi kendi aralarında şakalaştılar, dengbêjlerden kılamlar dinlediler, dolayısıyla çok hoş ve eğlenceli bir akşam geçirdiler.
Yemekte konuşan Abdulbari Goozal, birlikte hareket etmenin yararlarına vurgu yaparak, Doğu Beyazıt Halkının iş ve sosyal yaşamdaki başarılarından söz etti, Doğu Beyazıtlılardan çok yardım gördüğünü, o nedenle kendisinin onlara borçlu olduğunu, şimdi ise o borcunu ödemek için geldiğini söyledi.
Abdulbari Bey, yemeğe katılan STK temsilcilerini de tek tek dinledi, onların sorun ve sıkıntıları hakkında bilgiler aldı ve STK başkanlarına çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Ahmede Xani Yüksekokulunun temel atma töreni de, ünlü iş adamının şanına uygun bir şekilde yapıldı. Çok güzel bir sonbahar gününde, hiçbir bir sorun ve sıkıntı yaşanmadan yapılan tören, tam bir şölen havasında gerçekleşti.
Abdulbari Goozal,törende yaptığı filozofik ve etkili konuşması ile dinleyenleri daha da etkiledi. O sebeple Goozal’ın konuşması zaman zaman yoğun alkışlarla kesildi.
Ünlü İşadamının konuşmasında Türkçeyi de çok iyi kullanması, protokol erkânının dikkatinden kaçmadı ve büyük beğeni topladı. Kürsüde bir iş adamından ziyade bir bilim adamı birikimi ile konuşuyordu Sayın Goozal…
Öte yandan yapılacak Yüksekokul, Ahmede Xani anısına inşa edileceği için, bu eğitim kurumunun bünyesinde Kürtçe Eğitim verecek bir bölümün olması, halk tarafından çok arzu ediliyordu. Çünkü civar illerdeki üniversitelerin tamamında Kürtçe bölümler vardır, sadece Ağrı IC Üniversitesi bünyesinde bu bölüm bulunmuyor.
O sebeple Ağrı IC Üniversitesi Rektörü İrfan Aslan’ın konuşması sabırsızlıkla beklendi. Rektörün bu hususta vereceği müjdeli bir haber, başta Sayın Goozal olmak üzere herkes tarafından bekleniyordu. Ancak rektör Aslan Kürtçe bölüm hakkında bir söz vermeden beylik laflarla dolu bir konuşma ile yetinmeyi tercih etti.
Rektör İrfan Aslan tarafından yapılan konuşmanın halk tarafından alkış almaması, törene katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte Vali Mehmet Tekinarslan’ın da dikkatinden kaçmadı.
Daha sonra söz alan vali Mehmet Tekinaslan’ın, her hangi bir somut örnek vermeden rektörün görünmeyen ve duyulmayan başarılarından söz etmesi ise “vali rektörü koruyor” şeklinde değerlendirildi.
Zira Vali Bey’de biliyor ki Rektör İrfan Arslan, çok statükocu bir anlayışa sahip, bu nedenle de hükümetin Barış Sürecine katkı yapmayan, dolayısıyla Ağrı’ya bigane bir insan. Nitekim geçtiğimiz haziran ayında AKYAD tarafından düzenlenen Evdale Zeynêkê festivalindeki ilgisizliği sebebiyle, çeşitli kesimlerin tepkisini çekmişti.
Son söz olarak, Yüksekokul ile birlikte beraberinde Doğu Beyazıt’a sosyal barışı da getirdiği için Abdulbari Bey’e teşekkür eder sağlık ve afiyetler dilerim. 

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43