MEHMET KOÇ


YEREL SEÇıMLERE DOğRU


Bir yerel seçime daha hazırlanıyoruz. Bu sebeple gerek Ağrı merkezde, gerekse ilçelerde aday adaylarının çalışmaları hızla devam ediyor.


         Mevcut belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerinin yıpranmasını fırsat bilen yeni adaylar, seçilmeleri durumda rutin yerel hizmetlere ilaveten beraberlerinde başka yenilikler de getireceklerini söylüyorlar.


         Gerçekten Ağrı nın yerel idarelerin hizmetlerine çok acil ihtiyacı vardır. Bu nedenle yönetme ve sorumluluk duygusu yüksek liderlere ihtiyacımız vardır. Ağrı bölgesine artı katabilecek, birikim ve deneyimleriyle gençlere örnek olabilecek, Ağrı ve ilçelerini adım adım ileri götürebilecek yüksek kapasiteli başkanlara, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerine muhtacız.


         Bu itibarla yapılacak kamuoyu yoklamalarında aday adaylarının kapasitelerinde ve adaylar tarafından verilen mesajlarda bu ölçüleri aramamız gerekir. Bizleri layıkıyla yönetebilecek kişileri iyi tespit etmek zorundayız. Çünkü bizler zor durumdayız.


         Adem-i merkeziyet yönetiminde yerel hizmetlerin önemi adeta yaşamsaldır. Bu sebeple yerel idarelerin başına  sorumluluk sahibi kişileri getirirsek, her şeyden önce bizler rahat ederiz. Hem belediyelerde hem de il genel meclisinde halka verilebilecek yığınla hizmetler vardır. Unutulmaması gerekir ki bu hizmetler de, ancak sorumluluk sahibi kişiler tarafından halka sunulabilir.


         Belediye başkanlığına gelecek kişi sürekli hemşerilerinin menfaatlerini ön planda tutmalıdır. ıl Genel Meclisine seçilecek kişiler de gene vali talimatıyla değil, halkın talep ve sıkıntıları doğrultusunda hareket etmelidir.


         Aslında hepimiz mevcut aday adaylarının kapasitelerini çok iyi biliyoruz. Göreve gelmeleri hainde bizleri nasıl yönetebileceklerini de biliyoruz. O nedenle yerel yönetimleri sıradan gibi görmeyelim. Çok düşünmeli ve isabetli karar vermeliyiz. Yoksa bir beş yıl daha beklemek zorunda kalacağız.


         Aslında istediğimiz yerel hizmetleri sağlayacak aday adayları yok değil. Hem Ağrı da hem de ilçelerde çok ciddi aday adayları var. Onun için aday adayları arasında tercih yaparken kesinlikle duygusallığı bir tarafa bırakıp çalışkan ve sorumluluk sahibi insanları işaret etmeliyiz.


         Zira bizler Türkiye nin 81 ili içinde en geri kalmış vilayetinde yaşıyoruz. Hiç olmazsa yerel seçimlerde inisiyatifi iyice kullanalım.


         Böylece Devletin yarattığı başarılı, üretken ve müteşebbis yönetici boşluğunu, 29 Mart yerel seçimleri ile bari biz dolduralım. Ağrı nın bu monoton gidişatına artık son vermeliyiz.  Artık her kes biliyor ki Ağrı nın geri kalmışlığının en önemli sebebi yönetseldir.


         Hep demokrasi diyoruz ya, buyurun işte demokrasi. 29 Mart 2009 da atama yetkisi bize veriliyor. Tam beş yıldan beri bu günü bekliyoruz. Bu fırsatı ve bu yetkiyi çok iyi kullanmalıyız.


         Binaenaleyh iyi yönetilmek için, haklarımızın layıkıyla savunulması için, ciddi bir şekilde temsil edilebilmek için, belediye hizmetlerinin tamamından faydalanmak için, özel idarenin hizmetlerinden yeterince istifade etmek için, köy ve yayla yollarının ulaşıma açık olması için yetenekli ve kapasiteli adayları iş başına getirmek zorundayız.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43