MEHMET KOÇ


YEREL SEÇİMLERDE NE DİYECEKLER?...

Yerel seçimlere ramak kaldı. Altı ay sonra belediye ve il genel meclis seçimleri yapılacak. Mart 2014 yerel seçimleri AKP için önemlidir.


Onun için, bir nevi genel seçim provası olacak olan mahalli seçimler hayli hareketli geçecek.
Şu da söylenebilir, 2014 yerel seçimleri, aynı zamanda mevcut milletvekillerinin geleceğini de belirleyecek bir seçim olacaktır. O nedenle esas merak edilen, yerel seçim sonuçları ile birlikte, Ağrı milletvekillerinin seçim propagandaları esnasında halka ne söyleyecekleridir.
Çünkü AKP Ağrı milletvekilleri son genel seçimlerde öyle sözler vermişlerdi ki, halk için büyük umut olmuşlardı. Milletvekili Genel seçimlerinde, AKP’nin iyi bir oy alması halinde, başbakanın Ağrı’ya bir bakanlık verebileceği havadisi ortaya atılmış, bu söylenti halk arasında yayılınca, eskisi kadar olmasa bile AKP tahminlerin üzerinde bir oy almıştı.
Neticede AKP Ağrı’da yüksek sayılabilecek bir oy aldı, bakanlık söylentileri doğal olarak gerçekleşmedi, tam aksine Fatma Salman’ın daha önce deruhte ettiği görevler de kendisinden alındı. O nedenle yerel seçim çalışmaları sırasında milletvekillerinin ne diyecekleri şimdiden çok merak ediliyor.
Milletvekilleri, mutlak başarısızlıkları nedeniyle halen Ağrı’da görev yapan AKP’li belediye başkanlarını savunamayacaklarına göre, ya yeni adaylar çıkarıp, onların, halkı layıkıyla temsil edeceklerini söyleyecekler ya da daha önce verdikleri sözlere bir açıklama getireceklerdir.
Her halde şöyle diyeceklerdir “tren getireceğimizi söylemiştik bunda geciktik, hızlı tren müteahhidi hemşerimiz İbrahim Çeçen Eskişehir- İstanbul yolunu bitiremediği için gecikme meydana geldi, İstanbul yolu bittiğinde sıra Ağrı’ya gelecektir”
“Doğu Beyazıt’ta Serbest Pazar bölgesi kuracaktık, ancak biliyorsunuz ki Suriye’deki iç savaş nedeniyle İran ile Türkiye’nin arası açılınca, İran makamları politik nedenlerle bu projeye onay vermediler. Ama hiç merak etmeyin bu konudaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor, Suriye’de savaş sona erince, İran Türkiye ilişkileri de normale dönecek ve biz de çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz”
“On yıldan beri yapılmayan Doğubayazıt Yüksek Okulunu en kısa sürede üniversite bütçesi ile yaptıracağımızı söylemiştik, ancak bildiğiniz gibi buna da rektör taş koydu, rektörü değiştirmeye çalıştık ona da İbrahim Çeçen izin vermedi, o sebeple okul gecikti.
Allah razı olsun sonunda Abdulbari Güzel devreye girdi, Doğu Beyazıt Yüksek Okulunu yapacağına söz verdi. Okulun ismi de Ahmede Xani olacaktır. Laf aramızda tam da siz Doğu Beyazıtlıların istediği bir isim”
Ekrem Çelebi ile Hasan Aslan’ın her vesile ile rektör İrfan Aslan’a methiyeler düzdüğüne ve ziyaret ettiklerine bakmayın. Aslında ikisi de rektörü sevmiyor. Hasan Aslan bir daha aday olamayacağını bildiği için üniversiteye geçmek için yatırım yapıyor, Çelebi arkadaşımız da İbrahim Çeçen’in milletvekili listeleri üzerindeki etkinliğini bildiği için o sebeple rektörü övüyor.
“Yalnız bu sefer erkek sözü veriyoruz, pardon aramızda kadın arkadaşımız da var sadece söz veriyoruz, yerel seçimlerde geçen seçime nazaran oylarımızı artırmayı başarırsak, bu güne kadar yaptığımız hizmetlere ilaveten dini, milli ve önemli günlerde sizlere düzenli olarak mesaj göndermeye devam edeceğiz.
Ayıptır söylemesi sırf sizlere mesaj göndermek için her birimiz iki danışman çalıştırıyoruz. Danışmanlarımız Ağrı’lı olmadıkları için, hemşerilerimiz arasında ayırım yapmadan, cep telefonu olan her kese mesaj yolluyorlar. İnanın, çoğu zaman hangi mesajın yollandığından haberimiz bile olmuyor.
Ha diyeceksiniz ki niye danışmanlarınız Ağrı’lı değil, aslında Ağrı’lı olmalarını biz de isterdik, fakat göreve getirilen Ağrılı bürokratlar daha sonra aday olup karşımıza çıkıyorlar. Ekrem Çelebi arkadaşımız geçen dönemki milletvekilleri tarafından bakanlık müşaviri yapıldı, sonrasında hemen aday oldu, o şimdi milletvekili. Onun için kusura bakmayın Ağrılı bürokrat istemiyoruz ”
“Şunu da ifade edelim öyle birilerinin söylediği gibi aramızda hiçbir sorun ve çekişme yoktur. AKP’li üç arkadaş olarak her konuda birlikte hareket ediyoruz.
Kerim Yıldız’ın yalnız hareket ettiği, Başkan Hasan Aslan’ın yeniden aday olabilmek için Ekrem Çelebi’yi kafese aldığı, Fatma Salman’ın kendi sorunları üzerine politika yaptığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Gördüğünüz gibi tek vücut gibi Ağrılıların hizmetindeyiz”

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43