MEHMET KOÇ


YAŞAR ERYILMAZ'I DA KAYBETTİK

O, Ağrılıların "Yaşar Abisi" idi.


İki yıl içinde Mikail Aydemir, Cemil Erhan ve şimdi de Yaşar Eryılmaz'ı kaybettik.

Merhum Turgut Özal'ın Doktor, merhum Mesut Yılmaz'ın da Yaşarcım  diye hitap ettiği,  Ağrı'nın Yaşar Abisi de  ebediyete intikal etti. 

Eryılmaz, Türkiye'de de tanınmış bir siyasetçiydi. Bakanlığı ve milletvekilliği sırasında ziyaretçileri ile direk muhatap olur, hal hatır sorar ve mümkün olduğunca kendisine intikal eden sorun ve sıkıntıları çözerdi. 

O nedenle merhum Eryılmaz'ı fiilen kaybetmiş olsak bile o, yaptığı hizmetler ve bıraktığı intiba ile her zaman rahmetle yad edilecektir.

1980'li yıllarda Erzurum'da hastane başhekimi iken  Ağrılı hastalar hep ona giderlerdi. Eryılmaz,  hastalar ve hasta yakınları ile yakından alakadar olur, onların tedavilerini yaptırıyordu.

Sayın eşi Prof. Dr. Teksin hanım da aynı şekilde Ağrılılarla ilgilenir, elden geldiğince onlara yardımcı oluyordu.

Onların bu ilgisi kısa sürede tanınmalarına ve Ağrı'da dilden dile dolaşmalarına vesile oldu.

Öyle ki Yaşar Eryılmaz'ın bu meziyetleri , dönemin başbakanı rahmetli Turgut Özal tarafından da fark edilmişti 

Ağrılı particilere "DOKTORU GETİRİN" diye talimat veren Özal, ANAP İl Başkanı merhum Hikmet Erdem aracılığı İle Yaşar Eryılmaz'a adaylık teklifi yapıldı ve  l987 seçimlerinde Ağrı'da 1. sırada milletvekili adayı  gösterildi ve Eryılmaz,  yüksek bir oranla milletvekili seçildi.

1991 yılında yapılan seçimlerde yeniden Ağrı milletvekili oldu. Merhum Mesut Yılmaz başkanlığında kurulan hükümette Sağlık Bakanı olarak görev aldı.

Bakanlığı döneminde bendeniz de Bakanlık Müşaviri olarak kendilerine danışmanlık yapma fırsatı bulduğum için Eryılmaz'ın, Ağrı'ya olan düşkünlüğünü ve yaptığı hizmetleri çok iyi biliyorum.

Göreve gelir gelmez Ağrı ile yakinen ilgilendi. İlk etapta Ağrı'nın bütün ilçelerinde Sağlık Meslek Liseleri açtırdı. 

Buradan mezun olan binlerce Ağrılı sağlık personeli  bu gün çeşitli yerlerde görev yapıyor.

Keza yeni hastaneler açıldı, mevcut bazı hastanelerin kapasiteleri artırıldı ve bütün sağlık kuruluşlarındaki doktor ve diğer sağlık personeli açıkları giderildi.

Bakanlığı döneminde Ankara'da, nerede ise bütün bakanlıklara azımsanmayacak sayıda Ağrılı bürokratlar atandı. 

Yaşar Eryılmaz, Ağrı için adeta bir marka idi. Temsil kabiliyet yüksek, itibarlı ve saygınlığı herkesin dikkatini çekiyordu.

O, Ağrılıların "Yaşar Abisi" idi.

Doğubayazıt'ın yeniden il olması için de çok çabaladı. Benim de içinde bulunduğu bir komisyon tarafından bu konuda gerekli raporlar hazırlandı, yasa taslağı düzenlendi, hükümet yetkililerine gerekli sunumlar yapıldı, 

Lakin hükümetin ömrü bunu yapmaya yetmedi, Başbakan Mesut Yılmaz istifa etti ve böylece il olma avantajı Iğdır’a geçti. 

Yaşar Eryılmaz arkasında sorun ve şaibe bırakmadan ebediyete intikal etti. İnanıyorum ki her kes ona şahitlik yapıyor ki o, kamu görevi yaparken hiç yanlış yapmadı.

Bu meziyetleri nedeniyle devamlı kendisinden sevgiyle ve övgüyle bahsedilecek arkadaşlık dostluk ve yöneticilik yetenekleri  her zaman hatırlanacaktır. 

Ruhu Şad Olsun…

  • Salı 18.2 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 21 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

16.04.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:13
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:54
  • YATSI 20:17