NEZİR ÇELİK


VURDUM DUYMAZLIĞIN BU KADARINA DA PES?

RAST GELE SAĞA SOLA ATILAN ÇÖPLER?


Doğubayazıt’ta çöp toplama yerlerinin tamamında konteynır olmaması sebebiyle çevreye rast gele bırakılan çöpler çok kötü bir görüntü vermenin ötesinde aynı zamanda çevre kirliliğine ve etrafa mikrop yaymaya neden oluyordu.
Bu durumun sıkıntı yaratması ve yoğun bir şekilde şikâyetlere sebebiyet vermesi üzerine Doğubayazıt Belediyesi buna önlem alarak bütün cadde sokaklara çöp konteynırları alınması için talimat verdi ve kısa sürede alınan çöp konteynırları gerekli yerlere konuldu.
Belediyenin bu çalışmasına memnun olduklarını belirten duyarlı vatandaşlar, ”vatandaşlar tarafından çöpler gelişigüzel dökülüyor. Kedi ve köpekler de çöpleri adeta sokağa yayıyorlar. Bırakınız çöp tehlikesini bazen sokakta geçmekte bile zorlanıyor insan. Bazı vatandaşların bu kadar duyarsız olduklarını anlamış değiliz”
Belediye yetkilileri de vatandaşlara çağrıda bulunarak turistik bir ilçe olan Doğubayazıt’ta çöplerin yerlere atılmaması ve her kesin çöplerini konteynırlara bırakılması istendi.
BURAYA KADAR ÇOK İYİ.
Esas konu şu:
Doğubayazıt’ın en temel konularından biri de temizliğe riayet edilmemesidir. Sokaklarımızın, caddelerimizin temizliğinden her ne kadar belediye sorumlu tutuluyor olsa da vatandaşların da temizlik konusunda belediyeye içtenlikle katkı sağlaması gerekirken ne yazık ki duyarsızlık almış başını gidiyor.
Akşam saatlerinde yani esnafların iş yerlerini kapatıp evlerine çekildikten sonra şehir içinin ne kadar falaket bir kirlilik arz ettiğine dikkati çekmek istiyorum. Nasıl olsa çöpçüler gelip temizler zihniyetiyle cadde ve sokakların arasına bırakılan artıkları gördükçe bu şehre en büyük kötülüğü yapanların bizler olduğunu düşünüyorum.
Her demde vatandaşlara hitaben yazdığımız ve uyarıda bulunduğumuz temizlik konusunda halkımızın ne kadar duyarsız olduğunu gördükçe inanın içimiz yanıyor. Bu şehirde temizlik bizim aynamız olmalıdır. Ne kadar temiz tutma alışkanlığını edinirsek şehrimizin güzelliğine de o kadar katkı sağlamış olacağız.
Bu yüzden özellikle tüm halkımızın Doğubayazıt’ta temizlik konusunda gereken hassasiyetin hiç ama hiç vakit geçirmeden hayata geçirilmesi ve tüm vatandaşlar konuya ilişkin üzerlerine düşen sorumlulukla hareket etme özverisinde bulunmaları en büyük dilek ve temennimizdir.
Her şeyi belediyeden beklemek, sokaklarımızın arasını çöp yığınına dönüştürmek bizim acizliğimizi dahası temizlik konusunda ne denli duyarsız olduğumuzun delilidir. Doğubayazıt halkı gerçek manada yaşantısını sürdürdüğü bu şehirde şehrimizin temiz bir görünüme kavuşmasına katkı sağlamayı kendine bir görev olarak telakki etmelidir diye düşünüyorum.
Dışarıdan gelen yabancı turistler Doğubayazıt içine girip içerdeki manzarayla karşılaştıklarında ne kadar yanıldıklarını belirtmektedirler ve şu soruyu sormaktan kendilerini alamıyorlar, ”Doğubayazıt turistik ve bir o kadar da mükemmel ama ne yazık ki temizliğe kesinlikle riayet edilmiyor bu da ilçenin muhteşem görünüşü ile zıtlık teşkil ediyor” diyerek temizliğe hiç önem vermediğimizi adeta yüzümüze yansıtıyorlar.
Bu yüzden her vatandaşın temizlik konusuna azami bir şekilde dikkat etmesi gerekmektedir. Doğubayazıt bizim toprağımız, doğup büyüdüğümüz. Havasını doyasıya kokladığımız, suyunu kana kana içtiğimiz güzel bir ilçemizdir.
Bu kadar vefalı bir ilçeye bizimde her şeye rağmen gereken fedakarlıkları yapmamamızın bir anlamı olur mu? Gelin hep birlikte bu ilçede temizliğin nasıl yapılabildiğini cümle aleme gösterelim ve el ele vererek şehrin cadde ve sokaklarını öylesine görkemli bir temizliğe büründürelim ki görenlerin imrenerek baktığı bir ilçeyi nasıl temiz tuttuğumuzu haykırabilelim. 

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54