MEHMET KOÇ


VERıLEN SÖZLER BAşBAKAN`IN ONAYINDA?


VERıLEN SÖZLER BAşBAKAN IN ONAYINDA?


            Türkiye de alışılmış bir uygulama var. Buna göre siyasetçilerin seçim meydanlarında tabiri yerinde ise bol keseden atmaları caizdir. Bir seçim döneminde Ağrı ya tren bile getireceklerini söyleyebiliyorlar. Kurnazlık siyaseti buna cevaz veriyor.


         Bu sebeple seçim meydanlarında atış serbesttir. Adayların aklına ne gelirse söyleyebilirler. Zaten söylüyorlar da. Tıpkı 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AKP Ağrı milletvekili adayları tarafından seçim meydanlarında verilen sözler gibi. Nasıl olsa seçildikten sonra bu sözler unutulur ya da takipçisi olmayacağı için söylemekte mahzur yoktur.


         Benimde şahit olduğum bir açık hava toplantısında halen TBMM de bulunan 5 milletvekili de Doğubayazıt seçim meydanını dolduran yoğun kalabalığa hitaben " Gürbulak Sınır Kapsının Anahtarı Sizin elinizdedir" dediler.


         Özetle eğer 22 temmuz seçimlerinde AKP yi tercih ederseniz Gürbulak Sınır Kapısı  ardına kadar açılacak ve sınır ticareti eskisi gibi yoğun bir şekilde yapılacaktır . Başta Yaşar bey  olmak üzere diğer milletvekilleri de bu sözü tekrarladılar. Hatta önceleri Sayın Başbakan da benzeri bir sözler vermişti.


         Geçtiğimiz günlerde Başbakan Tayyıp Erdoğan Erzuram a  gelirken, başbakanın uçağında iki de milletvekili vardı. Bu milletvekilinden biri Ağrı milletvekili Kerim Aydemir di. Diğer milletvekili ise ıstanbul milletvekili Nur Suna Emecan dı.


         Kerim Aydemir milletvekili olmadan önce de Başbakanla tanışıyordu. Aydemir, Bülent Arınç  ve ıdris Naim şahin e de yakın olan bir isim. Çünkü Aydemir in üst yönetim bürokrasi dönemi AKP iktidarıyla başladı.  AKP döneminde Başbakanlık ıdari ve Mali Daire Başkanlığı, TBMM Muhasebe Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.


         Kerim Aydemir Başbakan Erdoğan ile Ata Uçağında Erzurum a doğru yol alırken Erdoğan kendisine" Kerim bey, Ağrı nasıl ne gibi sıkıntılar var" diye sormuş. Aydemir bu bulunmaz fırsatı yakalamışken başbakan a demiş ki:


         " Efendim Ağrı 81 il içinde sondan birinci. Ekonomisi iyi değil. 600 bini aşkın nüfusu var. Halen fert başına düşen milli gelir 450 dolar civarında. Ağrı bölgesi komşu ıran ile yapılacak ticaretle canlanabilir.


         Malumunuz 22 Temmuz 2007 seçimlerinde sınır ticareti konusunda Ağrı halkına kesin söz verdik. Bu konudaki beklentiler halen orta yerde duruyor. Aradan bir yılı aşkın bir zaman geçti. Özellikle sınır ticareti için yoğun eleştirilere muhatap oluyoruz. Adeta yalancı duruma düştük. Lütfedip bu konuda bir emir verirseniz Sınır Ticareti yeniden başlar ve halkın ekonomik sıkıntıları sona ermiş olur"


         Başbakan Erdoğan Ağrı milletvekili Kerim Bey in bu talebini olumlu karşılamış ve yerel seçimler öncesi Sınır Ticaretinin başlatılacağı mesajını vermiş.


ınşallah diyelim.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43