Fırat Beyazıt ÇELİK


TOKTAŞ´LARIN DÜĞÜNÜNDE HALAYA DURDUK. TAŞI TOK ETTİK, AÇLIĞI YOK ETTİK?

.


Kadim dostum, can arkadaşlım M.Lütfü Toktaş ile Sevcan Toktaş´ın kızı eğitmen yeğenim Didem Toktaş ile Bingöl eşrafından Mehmet Gök´ün oğulları makina Mühendisi Birkan Gök´ün İstanbul Aksaray´da hemşerimiz Eraslan´ların Doso Dose otelinde muhteşem bir düğünleri oldu.

Bir Kürtçe uzun hava ile başladı düğün,herkes sessiz ve sakin dinledi Dengbej Mustafa Baran´ın uzun havasını,İstanbul soluk,soluğa dinliyordu bu uzun havayı,Doğubayazıt kokusu her yana savrulmuştu,araçların gaz kokusu,korna sesleri hiç bir şey Doğubayazıt´lıya,Bingöl´lüye aldırış etmiyordu.

Mekan oldukça güzel,yazın sıcaklığına inat,yürekler bir olmuştu,eller bir,biri ile kenetlenmiş,Mustafa Baran söyledikçe sanki yer yerinde oynuyordu.

Herkes çok mutluydu,gelen misafirleri Toktaş ailesinden Yusuf Toktaş,Şevhat Toktaş,Havva Toktaş,Şervan Toktaş karşıladı.Lütfü Toktaş,Masalardan,masaya dolanıp,durdu tüm misafirleri ile ilgi alakasını kesmez iken,ardından espirilerinide patlatıyordu.

Koca İstanbul´da her kes kederlerini ya tozlu raflara kaldırmış,yada bilemedik bir kenara atmıştı,gelmiştiler Toktaş´ların ve Gök´lerin düğünününe.Sağolsun damadın babası Mehmet Gök hiç saygıda kusur etmedi,her kesi cani-gönülden ağarladı.

Katılımcılar oldukça fazlaydı,bağışlasınlar aklıma gelen bir kaç kişiden söz edeceğim.

Sadık Özen,BAY-DER Eski Başkanı Zeki Semetay,Ferit Ay,Gülten Aras Korkmaz,İLİK-DER Yönetim Kurulu üyesi,Müteahhit Abdullah Semetay,Türkan Turan Gerz-İbrahim Gerz,Gülnur -Gürsel Eren,Emine-İrfan Çevik,Serap-Celal Semetay,Ahmet Timur,Ulaş Karakaş,Sezen-Suat Sekin,Bingöl´lüler bağışlasınlar,onlardan kimsenin ismini alamadığım için yazamadım,ama insanlığınızla bizlerin insanlığına eşlik ettiniz,sağolun-var olun.
Halay almış başını gidiyordu,dedim ya! yürekler bir birine kenetlenmişti,vakit geldi,hiç kimse bu mutlu anı bırakmak istemiyordu,ben her kes gibi ayrılmak zorunda kaldım,vedalaşmak için bir kaç masaya vardım,sağ olsun Abdullah Semetay,Ahmet Timur,Celal Semetay Lütfü Toktaş yerinde kalkarak beni uğurladılr.
Toktaş ailesi bu gibi bir gecede bizlere bağış ettiğin bu güzellikten dolayı müteşekkürüz.Hayırlı ve uğurlu olsun.

İKİNCİ DÜĞÜN BİNGÖL´DE OLDU

Biz Bingöl´lüleri Doğubayazıt´lı olarak İstanbul Eraslan´ların Doso Dose´sinde ağarladık.Onlarda ikinci düğünde biz Doğubayazıt´lıları Bingöl´de ağarladılar.Bingöl havası Doğubayazıt havası söylenen türküler eşliğinde düet edildi.
Güzel bir düğün oldu,Allah Tamamına erdirsin,aileleri kutluyoruz,gençlere mutluluklar diliyoruz.

/resimler/2017-8/2/1001342347000.jpg

rojda ertaş
18.08.2017 15:29:11
köşe yazıları ne zamandan beri magazin haberine döndü...

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43