Hüseyin DEMİR


TEKNOFEST, Türkiye'nin teknoloji alanında güçlü nefesi oldu

.


Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bugün tüm coşkusuyla Atatürk Havalimanında gerçekleşti.

Ülkemizin teknoloji, uzay ve havacılık alanında sahip olduğu büyük potansiyeli gerçekleştirmesi ve devam eden teknolojik devrimde rekabetçi olabilmesi adına bu alanda çalışan zihinlerin desteklenmesi, geleceğimiz açısından büyük bir önem taşıyor.

Bu düşüncelerden hareketle; havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında toplumun genelinde farkındalık oluşturmak, bu alanda çalışan gençlerimizi desteklemek ve geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya özendirmek amacıyla Teknofest çok önemli bir yer tuttu.

Eskiden bir durum karşısında farklı bir düşünce, farklı bir metot öneren insanlara icat çıkarma diye kızma, yeni icatlarda yanınızdayız diyen yetkilileri görmek umut verici. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ; Türkiye’nin hayallerinin gençlerin elinde olduğunu vurguladığı açıklamasında , Türkiye’yi, dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri yapmak istiyoruz. Bu başarıya ulaşmak kararlı ve azimli bir çalışmayla mümkün olacak. Belki bizim ülke olarak petrol yataklarımız, doğalgaz kaynaklarımız yok ama en büyük sermayemiz olan sizler, yani gençlerimiz var. İyi yetişmiş bir nesille Türkiye’nin aşamayacağı hiçbir engel, ulaşamayacağı hiçbir hedef yok” sözleriyle gençlerin önemine vurgu yapması gerçekten de icat çıkarma diyen eski Türkiye'den yeni icatlara ihtiyacımız var bunu da siz yapacaksınız diyen yeni Türkiye'ye geçtiğimizi görmek gelecek açısından çok umut verici olduğunu söyleyeyim.

Yeni Türkiye'de  ,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Girişimci olun, fikir üretin ve en önemlisi icat çıkarın… Hayal etmekten ve o hayallerinizin peşinden gitmekten çekinmeyin. Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak her adımınızda sizlerleyiz, emrinize amadeyiz. Ben bu kalabalığa baktığımda büyük ve güçlü Türkiye’yi görüyorum. Yurdun dört bir yanından gelen, yürekli, akıllı, parlak çocukları ve gençleri görüyorum. İnanıyorum ki, buradaki ruh çok daha kuvvetli bir biçimde yayılacaktır. Sözleri taktir ettiğimi belirtmek isterim.

Gençliğimiz yeni icatları ile bizleri daha güçlü kılacak

Eğer yeni dünya düzeninde teknoloji üretemiyorsanız tabiri caizse teknoloji üreten ülkelerin pazarısınız yani kölesisiniz. Güçlü olmak istiyorsak teknoloji üretiminde şuanda 82 ülke arasında 49 sırada yer aldığımız sıralamamızı il 10 ülke arasına koymamız gerekli ve şart olduğunu belirtmek isterim. Ülkesini seven her vatandaş bilmelidir ki yakın zamanda s400 hava savunma sitemleri konusunda yaşadıklarımızı söyle bir an düşünmelidir.

Teknolojin yoksa sen teknolojisi olan devletler için sömürülecek bir devletsin ve senin her şeyine göz diktiklerini bilmelisin. Teknoloji üretimi bakımından teknofest festivalinin Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefine çok büyük katkılar verdiğini 1 milyondan fazla katılım ile rekor kırması çok sevindiricidir. Bu festivalin gerçekleştirilmesinde bence emeği büyük olan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ayrıca bir vatandaş olarak emeği geçen  herkese çok teşekkür ediyorum. Gençlik bizim geleceğimizdir ve ben gençliğimize güveniyor ve her daim kendilerinin yanında olduğumu belirtmek isterim.

Kalın sağlıcakla iyi günler dilerim…

  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30