NEZİR ÇELİK


SOSYAL MEDYA HARİÇ BİR SEÇİM DAHA SONA ERDİ

Gerilimli bir propaganda sürecinin yaşandığı seçimler sona erdi.


Genel olarak sakin, güvenli ve modern bir oy verme günü yaşandı. Ancak bir seçim bölgesi hariç.
Seçim bölgesi sayılır mı bilinmez ama bu seçim gününün en gerilimli ve genellikle de yine yoğun biçimde gerçek dışı haberlerin, tepkilerin ve kampanyaların yaşandığı yer "sosyal medya" oldu. Üstelik katılım oranının yüksek olduğu bir seçim olmasına rağmen olaylarda ve sandık başı olayların en az olduğu, güvenlik güçlerinin de görevlerini hızlı ve etkin bir görev yaptılar. Yani demokrasi kalitesi açısından Türkiye önemli bir sınav verdi.
Özgür, hür irade ile sandık başına giden halk yerel yönetimde rol alacakları seçmişse herkes bu karara razı ve saygı duymak zorundadır. Biz istedik, oy verdik, onları seçtik. Birilerinin baskısı ile oy kullanmadık, tercihimizi hür irademize göre yaptık. O zaman sorun yok.
Şimdi Ağrı ve Doğubayazıt cenahına bakalım.
Son günlerde başlayan propagandalar çerçevesinde çarşı pazarın gelin gibi süslenmesi, anons arabalarının kentin dört bir tarafında tanıtımlarını yapması seçime ayrı bir heyecan katmıştı.
Seçim AĞRI’da DOĞUBAYAZIT’ta ilk başlarda sönük başladı. Günler ilerledikçe hareketlilik artmaya başladı. Belediye Başkan adayları, il genel meclis üyesi adayları, belediye meclis üyesi adayları, muhtar adayları yapabileceklerini anlatıp destek istediler.
Acısıyla, tatlısıyla nihayet geride bıraktığımız seçimlerde vatandaş sandık başına giderek tercihini yaptı. Tüm siyasi parti adayların amacı belliydi. Herkes kazanmanın mücadelesini veriyordu.
Çalışma temposunun arttırılmasındaki tek gaye yerel yönetimde yer alıp memlekete hizmet etmekti. Tabi altın vuruşu yapan ise seçmendi. Öyle ya, demokrasinin gereği olarak adlandırılan seçimin sonuçlarını halk belirler. Halk takdirini yaparak yerel yöneticileri seçti.
Yerel seçim demokrasinin aksatılmadan sürdürülen unsurudur. İşte Pazar günü sandık başında oy vererek seçtiklerimize 5 yıl süre ile görevde bulunacaklar. Sadece Belediye Başkanı seçmedik, yukarıda izah ettiğim yerel yönetimde çeşitli kademelerde görev alacak yöneticileri de seçtik.
Bu seçimin Ağrı için dönüm noktası olması en büyük temennimizdi. Seçilecek olanların yüklenmiş olduğu ağır sorumluluk aşikardır. Onlarda ne kadar ağır bir yükü omuzladıklarının farkındadırlar. Artık bugünden sonra vaatlerini yerine getirmek için uğraş verecek, memleketi kalkındırmak için girişimlerini sürdürecekler.
Bu saatten sonra serzenişte bulunmanın, kem küm etmenin bir anlamı yok. Demokrat bir şekilde yapılan seçimlerde halkın kararına herkes razı olmak zorundadır. Halk tercihini yapmıştır. Seçilenler halkın takdiri ile göreve gelmiştir.
Türkiye`nin her şeyi ile en geri kalmış vilayetinde yerel yönetici olmak ateşten gömlek giymektir. Bu gömleği giymesini bilirsen kendini de, memleketini de kurtarırsın. Yok, eğer bu gömleği giyemezsen memleketi bu dönem kaderine terk etmiş, kendi siyaset hayatını da bitirme aşamasına getirmiş olursun.
İl ve ilçelerin hızla gelişmeye, şehircilik alanında ilerlemeye ihtiyacı var. İçme sularının, kanalizasyonların ciddi bir şekilde değiştirilmesine, ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteye sahip olması gerekir. Bu önemli çalışmaların hayata geçmesini sağlayan siyasetçiler, yüreğinde memleket sevdası olanların gönlünde taht kurar.
Ağrı’nın vazgeçilmez siyasetçileri olurlar. Gerekli hizmetin hayata geçmesi için mücadele ederlerse, işte halk o zaman onları baş tacı olarak ilan eder.
Büyük bir sorumluluk altına giren yerel yöneticiler 5 yıl süresince bu memleketin menfaati için çalışacak didinecek.
Daha düne kadar seçim meydanlarında bulundukları vaatleri gündeme getirmek, verdikleri sözleri hatırlatmak basın olarak görevimizdir. Yerel yöneticilerin 5 yıl süresince takipçisi olacağız.
Ağrı merkezde, ilçelerinde, beldelerinde seçimi kazanarak belediye başkanı olan siyasetçiler, belediye meclis üyeliğini kazananlar, il genel meclis üyeliğini kazananlar, hatta muhtarlara buradan çağrıda bulunuyorum. Artık seçim geride kaldı. Seçimlere belli bir parti adı altında girdiniz. Artık herkesin başkanı olduğunuzu unutmayın. Bana oy verdin, oy vermedin söylemleri geride kalsın ki, seçimlerin gerçek galibinin demokrasi olduğu daha net anlaşılsın.
30 Mart yerel seçimlerinde halkın hür iradesi ile seçilenleri kutluyor, başarılar diliyorum.

  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31