Fırat Beyazıt ÇELİK


SİZİN, SİZDEN HABERİNİZ VAR MI?...

.


         Her yıla girmeden, yada yıldan bir kaç gün sonra dostları yad eder, aramızda olmayanları anarım.

Bu da benim için vazgeçilmez bir karar olmuş, iyi de olmuş, hiç olmazsa arada birde olsa dostlarımızı yad eder ve anarız.

          Gerçi bu yıl ki, anma yada yad etme biraz buruk olacak ama yinede olsun, prensibimizden vazgeçmiyelim.

          Daha evvel  Doğubayazıt´ta Kaymakamlık yapmış, başarılı bir çok esere imza atmış, Doğubayazıt´tan sonra bir çok yerde görevini başarı ile sürdüren, Konya eski Vali Yardımcısı ve şu anda Ankara Vali Yardımcılığını görevini yapan, İrfan Kenanoğlu Doğubayazıt´ı ve Doğubayazıt´lıları unutmamış ve her görüşmemizde, ?Doğubayazıt´ı ve Doğubayazıt insanının o sıcak sevgisini özledim, bende Doğubayazıt´a selam söyleyin?der. Ve üzerimde kalmasın İrfan Kenanoğlu´nun hepinize çok selamı var.

             Abdullah Özbek, O da Doğubayazıt eski Kaymakamı ve şu an Mülkiye Başmüfettişlerinden Abdullah bey fırsat bulduğunda Doğubayazıt´a gelir ve Doğubayazıt´ı dolaşır.

 Doğubayazıt´lılara karşı olan sevgisini ve sıcaklığını onlarlan paylaşır gider. Bazen araya mesafeler girer, o da her görüştüğümüzde, ?Doğubayazıt´a benden çok çok selam lütfen? der. Abdullah Özbek´inde sizlere çok selamı var.

              Nurullah Çakır, Doğubayazıt eski Kaymakamı ve Rize Valisi,Nurullah Çakır´ında başarı dolu bir grafiği var. Doğubayazıt´ta depremde evleri yıkılan bir çok kişiye betonarma evler yapıp, kışın soğunda onlara sıcak yuva yapan ve hala Doğubayazıt´lılar soğuk ve ayaz havalarında evlerinde oturup sobanın etrafında ısındıklarında her zaman Nurullah beyi yad eder ve kendisine her zaman dualar ederler. Nurullah Çakır´lan her görüşmemizde o da Doğubayazıt´ı ve Doğubayazıt´lıları unutmamış ve Nurullah beyinde sizlere bolca selamı var.

        Yaşar Olgun, Milli Eğitim Müfettişlerinden, Doğubayazıt´ın yetiştirdiği başarılı insanlardan biridir.Yaşar Olgun güzel fikirlerimizin eseridir.Gerek İstanbul´da,gerek Bursa´da görev yaptığı sürece tüm insanlarımızın her konuda yarıımına koşar,faydalı fikirleri ile yol gösterir.Yaşar Hoca´yı daha sonra geniş bir kapsamlı olarak yazıp anlatacağım,Yaşar hoca´nında her kese çok selamı var.

         Van´da Prof.Dr.Çetin Kotan ve Doç.Dr.Ahmet Koç, Erzurum´dan Dr.Elif Olcaysu,Dr.Osman Okan Olcaysu, Meyve veren çınar ağacımız,büyüğümüz, dayımız  Zeki İzgiey ve bizleri sürekli yad eden kızı Gülenay İzgiey,Yine Erzurun Karayazı´da sevgili arkadaşım Zabit Aktağ, Bodrum´da Doğubayazıt´lının derdi-durağı olan,insancıl kişiliğinden hiç ödün vermeyen Ali Eryılmaz, İzmir´den Abdullah Dumlu, Ekrem Aras, Ömer Çelik, Yusuf Salman, Aydın´dan Nihat Taştan,Eskişehir´den Dr.Akif Aladağ,Lütfi Toktaş,İbrahim Çevik,Yaşar Yıldız  ve Yavuz Karakaş. Azerbaycan´dan,bir çok insanın ekmek teknesi olan vefakar Doğubayazıt sevdalısı olan Fevzihan Aras, Mahmut Okçu, Yüreğimin vazgeçilmezi Trak´ya Edirne´den kadim dostum  Y.Mimar Metin Durmazçalışır,İngiltere´den sevgili kuzenlerim,abilerim Sedat Yıldırım,Suat Yıldırım,İzmit Sapanca´dan Nilay-Taner Aladağ,Tosya´dan Tünay  İzgiey,Tokat´tan Mesut Gürbüz,Ankara´dan Ömer Aladağ, Zelal Selki, Aynur Aladağ,Zonguldak´tan Karadeniz´in efendisi Altuğ Durgu,Rize´den Sultan Mert, Gebze´den Oğuz Kafkaslı,Turgay Kafkaslı,İstanbul´dan, Musa Turan, Halit Tozbey, M.Nuri Barış, Halis Tan, Fahrettin Kaya, ADF.Başkanı Hasan Turan,Sesi ve öz Kürtçesi ile bizleri mest eden,Hüseyin Turan, Abdullah Semetay, Doğubayazıt´tan Gazetemiz Sahibi Nezir Çelik, Gazetemiz Editörü Hamza Salman, Ali Tanrıverdi, Hasan Özbay,Hozan Yunus Agırı, Antalya´dan, Nihat Yıldırım, Filiz Aladağ-Mehmet Çelik, Malatya´dan Ersan Sarı,Ağrı´dan AGC.Başkanı Aleattin Aslan,Diyarbakır´dan Reşit Kızıl,Kastamonu´dan Ceyhun Dilekoğlu,Mustafa Aydoğan,Bingöl´den Hakan Arda,İsmail Gündüz,Mehmet Arda,Bayburt´tan Uğur Akkuzu,Mardin´denUz.Dr.Serkan Topçu, Veysi Elmas,Şanlıurfa´dan Op.Dr.İbrahim Teker,Kırklareli´nden Erol Elçioğlu,Ardahan´dan Mim.Ferhat Akbalık,Kars´tan Ayhan Azeri, Rami Yıldız,Cevdet Taşkıran,Iğdır´dan M.Emin Tanrıverdi,Giresun´dab Mustafa Pandır,Bursa´dan Ahmet İptaş,İzmit Dilovası´ndan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İbrahim Şahin, ve adını sayamadığım bütün dostların size selamları var, yeni yılınızı içtenlikle kutluyorlar.

KUTLUYORUM!

        Gazetemiz sahibi  kardeşim Nezir Çelik´in kızı, Dengi Çelik´in  Doğubayazıt´ta yapılan düğün törenine işlrimin yoğunluğu nedeni ile katılamamıştım.Geçte olsa yeğenimi tebrik eder,Allahtan hayat boyu mutluluklar diler ve aile fertlerini tebrik ediyorum.

          Ve yine Dayımız Meyve veren çınar ağacımız Zeki İzgiey´in torunu, Gülenay´ımızın sevgili oğlu Mehmet Fırat´ında Erzurum´da yapılan düğün törenine yine işlerimin yoğunluğu nedeni ile katılamamıştım.Gençleri tebrik eder, hayat boyu mutluluklar dilerken, aile fertlerinide kutluyorum.

        MUTLUYUZ!

       Gazetemiz sahibi kardeşim Nezir Çelik´in kızı sevgili Yeğenim Yaren Çelik dört yıllık bir üniversite maratonuna katılmış, 2 yıl sonra faydalı bir insan olarak aramıza katılacak.Yeğenime başarılar dilerken sebgili Nezir ve eşi Refika´yı  tebrik ediyorum.

         Ferit Ay´da oğlu Deniz Ay´ı okula kayıt ettirdi. Deniz´mizde okuyacak,bir deniz gibi taşacak,sel olup halkına derman dağıtacak.Deniz tıpta okuyor,doktor olacak,o da Doğubayazıt´lı doktorların kervanına katılacak.Denize başarılar,Zübeyde-Ferit Ay´ıda kutluyorum.

         Nilay-Tamer Aladağ´da sevgili Aytu´larını üniversiteye verdiler. Sevgili yeğenim Aytuğ Aladağ dört yıllık bir maratondan sonra faydalı bir kişi olarak aramızda olacak.Aytu´nun yolu açık olsun,Nilay-Tamer Aladağ´ı da kutluyorum.

ÜZGÜNÜM

      Sevgili Arkadaşlarım, Ferit Ay´ın dayısı,  Salih Deniz´in amcası Mele Abdurrahman Deniz geçtiğimiz günlerde Allahın Rahmetine kavuştu.Başta Ferit Ay ve Salih Deniz olmak üzere tüm aile bireylerinin başı sağolsun.

 ÖZLEDİKLERİM

       Rahmetli Annem Naime Çelik ve Babam Halit Çelik´ten sonra en çok özlediklerim arasında, Rahmetli Asım Aladağ´ın o heybetli yürüyüşü, o dostane fikir verişini,arkadaş gibi oturup kızmadan, sıkılmadan akıl verişini özledim.

Evet özledim hemde çok özledim. İlhan Aladağ´ı özledim. Şu an onunla tekrar Çamlıca tepesinden İstanbul´un o eşsiz manzarasına bakıp, halkımın geleceğini tartışmak isterdim.Ya Mehmet Selki´ye ne demeli, cesaretli, azimli, hiç bir şeye yenilmezdi, sadece ölüme yenildi.

Şimdi ve şu an onunla beraber olmak, sırt, sırta verip, ezilen ve sömürülen  halkımın kavgasını vermek isterdim. Bizim Memiş, yani yeğenim, yüreğim, Mehmet Tayfur´lan bir Bağdat caddesi yada Beyoğlu İstiklal caddesinde yürümek isterdim.

Ne bileyim mesala Kadıköy sahilinde oturup, sohbet ederken bir kaç soğuk bira devirmek isterdim.Rahmetle saygıyla, sevgi ile anıyorum her kesi...

      Evet acısıyla,tatlısıyla 2015 yılını geride bıraktık.Yeni bir yıla giriyoruz.Umarım yeni yıl hayırlı bir yıl olur.

Bu arada yeni yılda dünyaya barış, tüm halklara baskısız, sömürüsüz bir ortam içerisinde her kese nice güzel yıllar dileği ile selamlar, saygılar?

            

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43