MEHMET KOÇ


SEÇıMDE FıTNEYE DıKKAT!...


Kim ne derse desin Doğubayazıt?ın en önemli meselesi huzurdur. Bu halk huzur ve güven sıkıntısını geçmişte çok yaşadı. Rahatlıkla denilebilir ki,  huzur ve güven özellikle Doğubayazıt halkı için ekmek, su ve hava kadar önemlidir. Bu sebeple huzur ve güvenin devamı için hem adaylara hem de seçmenlere bazı hatırlatmalar yapmakta yarar görmekteyim.


         Öncelikle hem adaylar ve hem de yandaş seçmenler; seçim dönemi süresince ve seçimden sonra da bir süre dört gözlü olmak zorundadırlar. Bu dört göz sayesinde çevrelerini devamlı gözetim altında tutmaları ve hiç kimsenin mevcut olan bu huzur ve güven ortamını zedelemesine fırsat vermemelidir.


         Çünkü bazı kimseler, çeşitli provokasyonlarla sosyal çevreleri yönlendirme çabası içindedirler. Bu gibi hareketler Doğubayazıt?ta tehlikeli sonuçlara neden olabilir.  O nedenle Doğubayazıt ve Ağrı halkı, bu şekil davranışlara alet olmamalı ve de bu kimselere prim vermemelidir.


         Özellikle Belediye başkan adayları Fitneye,  şahsi menfaate ve gerilime talip olanlar ile, barışa, kardeşlik ve genel menfaatlere talip olanlar arasına mutlaka fark koymalıdır. Başkan adayları ve parti yetkilileri öyle her kişiye itimat etmemeli, iyi niyetli kişilerle iletişim içinde olmaları, belediye başkan adayları liderlik yeteneklerini etkili bir şekilde kullanarak sosyal çatışmalara fırsat vermemeleri gerekir.


         Çünkü yalancı ve fitnecilerin asıl amacı kargaşa çıkarmak ve kargaşadan nemalanmaktır. O nedenle bu gibi kimseler her zaman başkan adaylarının ya da başkanların karşısına çeşitli provokasyonlarla çıkabilirler. Bu itibarla yalancı ve fitneciler iyi belirlenmeli ve kesinlikle itibar edilmemelidir.


         Değişik şekillerde de ilişki kuranlar da olabilir. Bazıları da ?benim bu kadar oyum var? şirinliği ile başkan adaylarını yanıltmaya çalışabilir. Ya da ?falan kişi partiye ve size düşmandır, aslında başka partiye oy verecek, fakat senin partine geliyor, geçenler de onu a partisinde gördüm? gibi yakıştırmalar ile rakiplerini ezmeye çalışacaklardır.


         Cahil, maksatlı, fitneci, vicdanı zayıf olan böyle kişiler başkanlara ve parti yetkililerine kendilerini şirin ve sadık göstermek adına hınçlarını gerçekleştirmek için her türlü oyunu oynayabilir Bunun için adayların dikkatli olmaları icap eder.


         Seçim ortamı insanların karakterini, ciddi veya sahte yüzünü görüntülemeye müsait bir zemindir. Kimliği ne olursa olsun böyle ortamlarda fitne unsuru rolünü üstlenen bazı kişiler her zaman vardır. Aslında bu her kes tarafından da biliniyor.


         Seçim tansiyonu her zaman yüksek olur. Bunu en iyi bilen de adaylardır. Kötü niyetli bir takım insanlar, masum insanları düşman, asıl düşmanları da dost adaylara ve parti yetkililerine takdim edebilir.


         Kuşku yoktur ki Doğubayazıt ve Ağrı belediye başkan adaylarının hedefi Ağrı halkının yararı ve mutluluğudur. Onun içindir ki aday olan hemşerilerimiz, her türlü olanağı Ağrı halkına Doğubayazıt halkına sunmak için yola çıkmıştır.


         Binaenaleyh gerek başkan adayları ve gerekse çevrelerindeki yönetim kadrosu, halkı biri birine düşürecek davranışlara kesinlikle izin vermemeli ve seçmenlerini ya da yandaşlarını mutlaka kontrol altında tutmalıdır.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43