MEHMET KOÇ


SAVCI SAYAN, SIRA DIŞI BİR BAŞKAN?

.


Ağrı´ya, bu dönem öyle bir belediye başkanı seçildi ki popülerliği bir yana, en ufak bir beyanatı bile Türkiye´de yüksek ve yaygın oranda ses getiriyor.

Rahatlıkla denilebilir ki Sayan, nedenleri ne olursa olsun en az büyük kentlerin belediye başkanları kadar tanınan ve takip edilen bir siyasetçidir. Dolayısıyla Sayan´ın seçilmesi ile birlikte Ağrı´nın, Dünyada ve Türkiye´de enformasyonu da iyi bir şekilde yapıldı ve yapılıyor. Bunu da peşinen kabul etmek gerekir.

Bir milyon dolayındaki takipçi sayısıyla sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanan Savcı, paylaştığı mesajlarla sosyal grupları etkilemekte ve kısa sürede kamuoyu oluşturmaktadır. O nedenledir ki Savcı Sayan, siyasi çevrelerce yakinen takip edilmektedir. 

Seçildiğinden bu yana Ağrı milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarının işlerini de otomatikman hafiflemiştir. Çünkü başkanın siyasi gücünün farkında olan vatandaşlar, artık Ankara´ya gitmiyorlar, bir müşkülatları olduğunda doğrudan başkana ulaşmaya çalışıyorlar. Her kes  biliyor ki Sayan´ın bir telefonla halledemeyeceği iş yoktur.

Öyle anlaşılıyor ki  bundan böyle Ak Partinin Ağrı Siyaseti, Belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından yönetilecektir. Çünkü Sayan, gayet akıllıca bir başlangıç yapmış, ilk andan itibaren halkın takdir ve güvenini kazanmıştır. 

Örneğin geçmiş başkanlar, göreve gelir gelmez belediyede çalışan mevcut müdürleri değiştirmekle işe başlarken, yaklaşık dört aydan bu yana Başkanlık koltuğunda oturan Sayan, hiç bir belediye yetkilisini değiştirmemiş ya da görevden almamıştır.

 Hatta kimsenin sormaya bile cesaret edemediği,  KHK ile ihraç edilmiş bazı memurları, yeniden göreve başlatmak suretiyle büyük fedakarlıklara da imza atmıştır.

Onun içindir ki, Ankara´dan döndüğünde her partiden insanlar tarafından karşılanıyor, sokağa çıktığında ise kendisine, kalabalıklar eşlik ediyor. Ne yazık ki Milletvekilleri için aynı şey söylenemez.

O nedenle artık iş takibi için Ankara´ya gitmeye yada milletvekilleri ve bürokratları kovalamaya gerek kalmamıştır, Çünkü Savcı Sayan, bütün Ağrılıların belediye başkanı bilinci ile hareket etmekte ve parti ayırımı yapmadan, yapılabilir bütün işleri bir telefonla halledebiliyor. 

Dolayısıyla doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı ile muhatap olabilen Sayan´ın açamayacağı kapı yok gibidir. Sayan´ın bu gücü, seçim öncesi Ağrı´ya gelen Cumhurbaşkanı tarafından da dile getirilmişti. O nedenle Sayan´ın bir dediği iki edilmiyor.

Sonuç olarak Savcı Sayan, Ağrı için yeni bir dönemin başlangıcıdır. 

Binaenaleyh Ağrı Belediyesi, geçen dönemde yapılan orantısız borçlardan da kurtulabilse, yapılacak fiziki hizmetlerin katkı ve desteği ile de çok daha iyi bir noktaya gelecektir.

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54