NEZİR ÇELİK


AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ...

Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan tarafından düzenlenen açılış ve temel atma töreni gerçekleşti.


Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt´ta İshak Paşa Sarayı Mezarlık Mescidi ile Ahmede Xani Halk Kütüphanesi açılışı ve Ahmede Xani türbesi çevre düzenlenmesi projelerinin temel atma törenine katıldı.

1-DOĞUBAYAZIT İSHAKPAŞA SARAY MEZARLIK MESCİDİ AÇILDI.

İshakpaşa Mezarlık Mescidi yeniden restorasyon işlemi başlamış ve orijinal eski haline getirildi.

Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan tarafından iç kesim mefruşatı tamamlanmış olup, Ağrı Valisi Musa Işın, tarafından açılışı yapıldı.

2-AHMEDE XANİ TÜRBESİ ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Daha sonra, Ahmede Xani Türbesi Çevre Düzenlemesi temel atma törenine geçildi. Temel atma töreninde, bir konuşma yapan Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, yapılacak olan Ahmede Xani türbesinin çevre düzenlemesi için yapılacak olan inşaatın ekonomik boyutu ve yapılacak olan projeden bahs etti, inşatın 500 bin liraya mal olacağını söyledi.

AHMEDE XANİ TÜRBESİ ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ KISACA BU ŞEKİLDE OLACAĞI ALINAN BİLGİLER ARASINDA?

Modern bir dinlenme tesisi yapılacak, Xani´yi ziyarete gelen misafirler bu tesiste istirahat imkanı bulacaklar,

Yapılacak bir aş evinde de devamlı çorba pişecek ve dileyen her kes Ahmede Xani hayratı olarak bu çorbadan içebilecektir,  

Türbe Kubbeleri onarılacak, üstleri kaplanacak, buralardan oluşan sızıntılar önlenecektir,

Külliyenin Bahçesi yeniden düzenlenecek, çevre duvarları yükseltilmek suretiyle kapı dışındaki yerlerden girişler önlenecektir,

Bir de devamlı sıkıntısı çekilen abdest alma  yerleri ve tuvaletlere çözüm getirilecektir.

Ağrı Valisi Musa Işın, ise yaptığı konuşmada, Doğubayazıt halkının kadim bir halk olduğunu ve kadim bir medeniyete sahip olduğunu söyledi.

Doğubayazıt halkına yakışanın, Ahmede Xani Hazretlerini takip etmek olduğunu belirterek, "Ahmede Hani Hazretlerini rehber kılmaktır, onun peşinden gitmektir. Haydutların, eşkıyaların, teröristlerin peşinden gitmek değildir." diye konuştu.

Can pahasına terör örgütleri ile mücadelenin süreceğini aktaran Işın, milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek için hep beraber çalışacaklarını dile getirdi.

Darbe girişimine, Ahmede Xani´nin çocukları ve torunları olan Doğubayazıt halkının müsade etmediğini vurgulayan Işın, şunları söyledi:

"Bundan sonra da hiçbir şer odağına ve çeteye de müsaade etmeyeceğiz. Biz öyle asil bir milletiz ki ya ölürüz, ya da bağımsızlığımızı muhafaza ederiz.? dedi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi.

3-AHMEDE XANİ HALK KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞI

Doğubayazıt Ahmede Xani Kütüphanesinin bina onarımı, Yüksek Mühendis ve iş adamı Şerefettin Eryılmaz tarafından yapılan, ve iç Mefruşatı DAP İdaresince yapılan Ahmede Xani kütüphanesinin açılışı Ağrı Valisi Musa Işın tarafından yapıldı.

Programa Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Doğubayazıt Başsavcısı Ramazan Yılmaz, Yüksek Mühendis ve iş adamı  Şarafettin Eryılmaz, Kurum Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Işın, programın ardından 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan´ı makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54