NEZİR ÇELİK


SARAY KORUNUYOR CAMİ İHMAL EDİLİYOR?

Cami Duvarları ve Çevresi Olmuş Sapık Müsvettesi?


Tarihi İshakpaşa Sarayı karşısındaki Şafii Camisi adeta kaderine terkedilmiş durumda. Terkedilmiş diyoruz çünkü saray 7/24 korunuyor, lakin Cami tamamen korumasız ve sahipsiz gibi?

Öyle ki Caminin ve çevresindeki tarihi değeri yüksek eserler, tamamen sapıkların müsvettesi gibi olmuş. Duvarlara ve tarihi surlara bakıldığında neler yazılmamış ki. 

Bazı vicdansızlar da öyle kalem yada tebeşir ile de yetinmemiş duvarlara ve tarihi surlara o sapık arzularını yağlı boya ile dercetmişlerdir.

İshakpaşa Sarayı günün her saatinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca korunuyor ve girip çıkanları kontrol ediyor. Fakat hangi kuruma bağlı olduğu belli olmayan Tarihi Cami ve çevresi ise metruk durumdadır.

Turizm Bakanlığına bağlı ise buranın da koruma altına alınması icap eder. Yoksa Vakıflar Genel Müdürlüğünün malı ise o zaman vakıfların buna bir çözüm bulması gerekir.

Şafii Camisi öyle Sarayada pek uzak değil. Yaklaşık 200-300 metre uzağındadır, buna rağmen Camii Şerifin duvarlarına saygısızca bu yazılar yazılıyor.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler bu manzara karşısında hayretler içinde kalıyorlar. Ziyaretçiler, "Bu Caminin mutlaka koruma altına alınması gerekir. Böyle sahipsiz kalınca kimbilir bir süre sonra ne hallere düşer. O nedenle buranın güvenliğinin sağlaması lazımdır" diye konuştular.

/resimler/2019-5/9/1957355492546.jpg

ihsan varol
9.05.2019 20:03:41
MÜSTESNASIZ YAZILAR tarihi mekânların duvarlarına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sprey boyalarla yazı yazılmasına çevre sakinleri tepki gösteriyor. Vatandaşlar, başta tarihi binalar olmak üzere birçok bina ve duvara gelişi güzel yazılan yazıların kötü görüntüye neden olyor. Yazıları yazanların tespit edilmesini istiyoruz B Bu olsa olsa tarih düşmanlığıdır. Yazıktır. Tarihi eserlerimize sahip çıkmamız gerekirken onlara zarar veriyorlar. Biz buna çok üzülüyoruz. GAZETENİZ DE OLMAZSA BU TÜR OLUMSUZ VAKALAR HABER YAPILMAZ

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54