MEHMET KOÇ


RESMı BAYRAM SONRASI?


RESMı BAYRAM SONRASI?


         Uzunca bir Kurban Bayramı tatilini geride bıraktık. Dünden itibaren Devletin bütün birimleri işbaşı yaptılar.


         Dikkat ederseniz önceleri böyle durumlar yoktu. Sadece bayram süresince tatil vardı. Diğer bir ifade ile memurların izin süreleri yasalarda açıkça yazılıydı. O bakımdan sadece resmi tatil süresince devlet daireleri kapalı kalıyordu.


         657 numaralı yasanın hangi maddesi cevaz veriyor bilmiyorum ama son yıllarda "idari izin" denen bir uygulama başlatıldı. Sanki yasada varmış gibi, nerede ise her bayramda hükümet memurlara bir ya da iki gün daha izin vermek suretiyle bayram tatilini 9 güne çıkarıyor. Böylece resmi daireler uzun süre kapalı tutuluyor.


         Bereket versin ki bankalar bu uygulamanın dışında tutuluyor. Bankalar da tatil kapsamına alınsaydı tatil süresince Türkiye de ekonomik faaliyetler durma noktasına gelecekti. Neyse ki hükümetler bunun farkında.


         Son yılların hükümetleri de biliyor ki devlet dairelerinin kapalı kalması, ekonomik yönden açık kalmasından daha yararlıdır. Bu nedenle memur izinleri de bol keseden verilmek suretiyle resmi daireler tatil ediliyor.


         Bu da gösteriyor ki devlet daireleri üretmekten çok tüketime daha çok yatkın oldukları için 9 günlük bayram izinleri Türkiye de alışılmış bir hale geldi.


SPOR


         Dikkat ederseniz 2001 yılından bu yana Ağrı da, Doğubayazıt ta SPOR hep geri gidiyor. Daha önce Ağrı spor 2. ligde oynarken nasıl oldu da tamamen yok oldu, 3.ligde oynayan Doğubayazıt takımları ise amatör kümede ölüm kalım mücadelesi veriyorlar.


         Tamamen gençlerden oluşan Doğubayazıt kulüp yönetimi ise resmen dilencilik yaptığı halde gene de kimse yardım elini uzatmıyor.


         Ne iş adamları ne de Mülki ıdare Amirleri Doğubayazıt spora destek olmuyor. En basiti, ödeneği de mevcut olduğu halde ilçedeki spor sahası bile, ne çimlenmiyor ne de onarılıyor. Bu durumda tıpkı uzun bayram tatillerinde olduğu gibi Ağrı Spor ıl Müdürlüğü sürekli kapalı kalsa bile, halk ne kaybedecek ki?


         Öte yandan özellikle TENıS sporu konusunda uzman olarak bilinen ve iyi bir tenisçi olduğu söylenen Ağrı Valisi Sayın Mehmet Çetin den de, beklenen sportif destekler de hayal olmaktan öteye geçmedi. Sayın vali Doğubayazıt spor yöneticilerinin yardım ve destek taleplerine  " nerede görülmüştür ki valiler spor kulüplerine yardım etmiş" demiş. Sanki başka yerde hiç örneği yokmuş gibi, Sayın vali bu konuda çok kesin konuşmuş. Bu günkü manşetimizde bu haber yer alıyor.


         ıl Valisi spor kulüplerinden uzak durunca kaymakamlardan zaten bir şey beklenemez. Nitekim Doğubayazıt kaymakamı Metin Maytalman ın da sportif faaliyetler hususunda bir çalışması olmadığı için, genç kulüp yöneticileri kaymakamlıktan da umutlarını kesmişler.


         Oysaki Ağrı daki sporun alt yapısı valiler tarafından inşa edilmiştir. Valimiz Sayın Mehmet Çetin in tenis oynadıkları saha da Ağrı eski valisi Lütfü Yeğenoğlu nun eseridir.


         Binaenaleyh ortada bir yanlış vardır. Ama hangisi?... 81.il içinde sondan 1. olan Ağrı da katı kurallar uygulandığı sürece, Ağrı bu konumundan kurtulamayacaktır?

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43