NEZİR ÇELİK


PIRA İZBATA (İNZİBAT KÖPRÜSÜ)

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI BU YERİ GÖRMELİ


Bir zamanlar üstünde sadece bir inzibat kulübesi bulunan ve bu nedenle halk arasında “Pıra ızbata” olarak tarihe geçen köprü adeta yok oldu.
Üzerinde yüksek apartmanlar inşa edilen yaşlı köprünün daha ne kadar dayanabileceği merak ediliyor.
Pıra İzbata 1989 tarihine kadar fiziki görüntüsünü korudu. O tarihten sonra Doğubayazıt Belediyesi Pıra İzbata’nın bir tarafında dükkan inşaatı başlattı ve bu dükkanları satışa çıkardı. Dükkanları alan esnaf bu kez dükkanların üzerinde yüksek binalar inşaa etti.
Yaklaşık beş yıl sonra da yine belediye tarafından Pıra İzbatanın diğer tarafı satıldı. Köprünün diğer ucunda da yine yüksek binalar çıktı ve PIRE tamamen ortadan kayboldu.
Köprünün sıkıntısı ondan sonra ortaya çıktı. Belediye tarafından satılan köprünün üzerinde yüksek binaların yapılması, bina kolonlarının köprü kanallarını daraltması üzerine gelen seller taşkınlara sebep olmaya başladı. Çünkü köprü altı ciddi bir şekilde daraltılmıştı.
Böylece geçmişte kar ve yağmur sularının transit olarak geçtiği köprü artık bu sellere cevap veremiyor ve gelen seller taşkınlara dönüşerek çevredeki iş yerlerini önemli derecede etkiliyor.
Anlaşılan PIRA İZBARA PIRE OLMAKTAN ÇIKMIŞ durumda…
KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI PIRE İZBATA’YI GÖRMELİ
Öte yandan, bu PIRA İZBATA tabir ettiğimiz yer hakkında sürekli haberlerimiz yayınlanıyor. Fakat ne yazık ki her zamanki gibi haberlerimizi yine ciddiye alan olmadı. Ama sıkıntı her geçen gün öyle artıyor ki ilçedeki trafik konusunu görmezden gelemiyoruz.
Doğubayazıt’ta bazı kavşak ve dönemeçlerde geçişler çok zorlaştı. Öyle ki arabalar, tablacılar, yayalar, tam bir Pazar yeri gibi. Buralarda korna sesleri, bağrışmalar, kavgalar adeta mutat hale geldi.
İşin ilginç yanı ise bu manzaranın yetkililer tarafından fark edilmemesi. Çünkü fark edilse mutlaka müdahale etmeleri gerekir. Zira hiçbir yetkili bu manzarayı gördükten sonra kayıtsız kalamaz. Korna sesleri, kavga ve bağrışmalar kaymakam ya da belediye başkanının makamında duyulmayacağı için kendilerinin zahmet edip bu noktaları görmesi gerekir.
O nedenle özellikle akşam saatlerinde Kaymakam Bey ve Belediye Başkanını bu kavşakları görmeye davet ediyoruz.
Aslında yapılacak iş belli. Trafiğin yoğun olduğu kavşaklara memur görevlendirilmesi lazım. Bunun bir başka çözümü yok. Burada asıl önemli olan yetkililerin belli saatlerde ilçeyi dolaşmaları, sorun ve sıkıntıları bizzat yerinde görmeleridir. Bu gözlem ve denetim yapılmadığı için yetkililer işin vehametinden haberdar değiller.
O nedenle Kaymakam Karahan Daştan ve Belediye Başkanı Canan Korkmaz, bu gibi hayati konularda işbirliği yapmalı, halkın sıkıntılarına çözümler getirmelidirler. 

  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23