Fırat Beyazıt ÇELİK


ÖZTÜRK´LERİN MUHTEŞEM DÜĞÜNÜ?

ÖZTÜRK´LERİN DÜĞÜNÜNDE DOĞUBAYAZIT HALAYA DURDU, İSTANBUL İNİM, İNİM İNLEDİ


MURAT ÖZTÜRK ile SİDAR SORGUN´UN DÜĞÜNE YOĞUN İLGİ

Geçen hafta Şükran ve Mehmet Sorgun´nun kızları Sidar Sorgun ile Hanım ve Abdulmecit Öztürk´ün oğulları Murat Öztürk´ün İstanbul´un seçkin bir mekanda düğünleri vardı.

         İş adamı M.Emin Öztürk, Yusuf Öztürk ve Yavuz Öztürk, zengini, fakiri gözetmeksizin  her kesimden insanları düğüne davet etmiştiler. Gelen misafirleri kapıda karşılayıp, yerlerini gösteriyorlardı. Salonu Öztürklerin sevenleri hınca hıç doldurmuştular.

       İstanbul soğuk, sisli ve puslu bir havaya bürünmüştü. Ne var ki, Öztürk´lerin düğününe gelenler, Dertlerini, kederlerini tozlu bir rafa koyarak, mutluluklarını bayanlar çantalarına, erkekler ise ceplerine koyarak geldiler Öztürk ve Sorgun ailelerinin düğününe.

        İş adamı M.Emin Öztürk, kardeşleri Yusuf Öztürk, Yavuz Öztürk masaları tek tek gezerek misafirperverliklerinden kusur etmediler.

      Öztürk ailesi ile Sorgun ailesinin mutluluklarına diyecek yoktu.

     Bizim düğünlerimiz özgürlüğümüzün simgesidir.

      Bizim halaylarımız boz kırların sevdasıdır.

       Çünkü biz Doğubayazıt´lıyız.

Ehmede Xanı´dan feyiz almışız, İshak paşa sarayın gölgesinde demli bir çay içmişiz, Keşişin bahçesinde kana kana yorgunluk suyu içmişiz, Buz mağaralarında serinlemişiz, Ağrı dağın eteklerine derdimizi-kederimizi, göz yaşlarımıza döküp savurmuşuz, Meteor çukuruna kederlerimizi, mutluluklarımızı atmışız, yaşantımız budur bizim, çünkü biz Doğubayazıt´lıyız.

Kültürlerimiz farklıda olsa da kız vermiş, yada oğlan almışız, ama mutluluğumuzu ebediye pekiştirmiş, bir birimize kenetlenmişiz. Çünkü biz Doğubayazıt´lıyız.

       SEVGİLİ EMİN ÖZTÜRK VE KARDEŞLERİNİN ALDIĞI KARAR İYİYDİ

Kendi yöresinin sanatçılarını seçmiş, düğüne çağırmıştılar.

Serhat Çarnewa, Aram Serhet, Mustafa Baran. Bu sanatçılarımız eserlerini okudukça salon halaya durdu, pist amacını aştı, halay beşe böründü. İstanbul bu işe şaştı kaldı.

      Hava oldukça soğuktu, Doğubayazıt´lılar o koca sevgileri ile İstanbul´u ısıtıyordu.

Önce Aram Serhet sahne aldı, daha sonra Serhat Çarnewa sahne aldı, Oynadık, biranlık dertlerimizi kenara attık. Topuklarımızı yere çakarak, bir Doğubayazıt geleneğini İstanbul´lulara anlattık.

      Biz halaya durduk, dertlerimizi, kederlerimizi bir yana bıraktık, halay o kadar uzadı ki, pist amacını aştı.

      Ağrı eski Milletvekili Mikail Aydemir o koca yaşına rağmen Öztürk ailesini yalınız bırakmayarak, onların bu mutlu anlarında onların saflarında yer almıştı. Abdulmecit amcamızın yanında yer almıştı. Hemen yanı başımızda Abdullah Semetay, Sadık Özen, Doğubayazıt Eski Belediye Başkanı Osman Baydar, Hüseyin Turan, Çapa Bilimler Okulların Kurucusu ve Sahibi Maksut Konyar yer alıyordu.

Öte yandan,

Düğüne iş adamlarımızdan, dernek başkanlarına, milletvekillerine kadar yoğun bir katılım gerçekleşti, salon doldu taştı. Böylesine mutlu gecede gönüllerince eğlenme fırsatı bulan çiftin heyecanları görülmeye değerdi.

İ.B.B meclis üyesi Sedat ÖZKAN, Özen Group Onur Market Cemal ÖZEN, Askon Başkanı Mustafa Koca, Kadoy Petrol Yönetim Kurulu Başkanı, Tarkan Kadoy, Kolan hastanesi yönetim kurulu başkanı Fahrettin KOLAN, Sunny yönetim kurulu başkanı Mehmet ATMACA, Dosso Dossi´den Ahmet ERARSLAN, Medicine Hastanesi Başhekimi Doktor Halil ŞENYİĞİT, Profesör Doktor Mahmut İLHAN, ,Diyadin Dernek Başkanı Dilaver ÖZDEN, Mert Holding Yönetim kurulu başkanı Halis KAHRİMAN, Seyidoğlu baklavaları Mehmet BEY, Mahmut SAĞAN birçok kişi katıldı.

         Düğün salonu hınca hınç doluydu. Sonra Hacı Sevdin Koç´u gördüm. Selamlaştık, ama düğün salonu o kadar kalabalıktı ki, insanları seçmekten zorluk çektim.

    Dertlerimizi deşirtik, kederlerimizi aştık, Öztürk´lerin düğününde bir araya geldik.

      EVLİYA ÇELEBİ (METİN ÖZTÜRK) NEDEN YOKTU?

      Metin Öztürk benim açımda tam bir Evliya Çelebi, Bu düğün akrabamızın düğünü olduğundan, gazetecilik itibarım dışında herkes Metin Öztürk´ü sorup durdu, bende anlatmaya çalıştım, arz edeyim:

      ?Metin Öztürk işine ve aile yapısına bağlı bir insandır. Bir ara kendisi ile görüşmek istedim, aradım, Nerdesin?, Doğubayazıt´tayım, üç gün geçti, nerdesin?, Van´dayım, bir daha aradım, nerdesin?, Antalya´dayım, bir daha aradım, nerdesin?, Eskişehir´deyim, artık bana bıkkınlık geldi aramaktan vazgeçtim, çünkü iş yoğunluğu ve dost ziyaretleri için yerinde durduğu yoktu. Bende Metin Öztürk´ün adını Evliya Çelebi koydum ki, işleri nedeni ile yurt dışındaymış, düğüne onun için katılmamıştı. Yoksa hiç kimsenin ne kara gününü, nede iyi gününü ve hatta kendi yakın akrabasının düğününü ihmal edermi?, yok asla?

Öztürk´lerin düğününde Doğubayazıt kokusu İstanbul´a savrulmuştu. Güzel bir ortam olmuştu.

     Sevgili kadim Dostum M.Emin Öztürk ve kardeşleri Yavuz, Yusuf Öztürk hiçbir şeyden çekinmeden, öz verileri ile kardeşlerine, kendilerine yakışan ne varsa yaptılar.

      İstanbul bir Doğubayazıt düğününe daha tanık olduk. Doğubayazıt kokusu İstanbul´un her yanına savruldu.

    Bize düşen Gençleri tebrik eder,Öztürk ailesini bu duyarlı yanlarından dolayı kutluyoruz.

/resimler/2018-1/22/1110510902077.jpg

/resimler/2018-1/22/1111187777655.jpg

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43