Gülten Aras Korkmaz


ONLAR BENİM TECRÜBELERİMDİR...

.


Paranın susturamayacağı dil, kör edemediği göz, sağır edemediği kulak yoktur...

Hayat hiç kimse için düz bir yol değildir. Herkesin hayatı bir çok zorluk ve sıkıntıyla doludur. Güçlü olan insanlar kendi zaafiyetlerini bilen ama hayatlarını güçlü yönleri üzerine kurabilen insanlardır.

Değerlerimizle yaşayalım, değerlerimizi yaşatalım. Hayatı kendi değerlerimize göre yaşamazsak, başkalarının beklentilerine göre yaşarız ve yaşadığımız gibi inanmaya başlarız. O hayata da bu ?benim hayatım? diyemeyiz

Kalp kırmadan, gönül incitmeden fani dünyadan hoş bir seda bırakarak hakka yürüyebilirsek ne mutlu bize. Tüm dünya varlığı bir damla gözyaşına değmez. Gönül kırmak Allah´ı gücendirir.

Yoktur onu yapacak usta. Mazlumu inciten Hakk´ı incitmiş olur. Dünyada yürekleri sızlatmadan, gönülleri mahzun etmeden yol alalım, yürüyelim. Hayatımızı yeniden, yeni değerler üzerine inşa edelim.

Gelin hep birlikte, paylaşarak, kolaylaştırarak, kardeşçe yaşamayı, birbirimizi bütünlemeyi öğrenerek yaşayalım hayatı. Bilelim hayatımıza hayat katanların kadrini kıymetini. İki kapılı bir handa gidiyorken gündüz gece bir iz de biz bırakalım arkamızdan?

Hayatta tek isteğimiz buydu ama kalpleri kararmış nefisleri gözlerini kör etmiş icinde bir nebze Allah korkusu olmayan insanlarla bunu başaramadık...

Hayatta kayıplarımız da olacak mutlaka olsun?

Hiçbir zaman harcadığım zamanı, verdiğim emeği ziyandan saymadım. Onlar benim tecrübelerimdir?

Kayıplarla öğrendim sahip olduklarımın kıymetini, onlar öğretti bana insanları tanımayı maalesef yanılarak öğrendim doğruyu yanlıştan ayırmayı.

Ben en önemli tecrübelerimi en ağır kayıplarla öğrendim ne yazık ki.

Güçlü olmaya çalıştım. Dimdik durmaya çalıştım. Kendime gelmek istedim. Sonra sustum. En çok size sustum .Ama artık Yeter! Acı beni daha güçlü,korku beni daha cesur, kırık bir kalp ise beni daha akıllı yaptı...

İsyan boşa ne çocukluğumuz geri dönebilir ne değiştirmeye yeter gücümüz geçmişi.Hep tutunacak bir dal buluruz, ya da dallarımızı onaracak birilerini?

Yaşamaya sebep seçtim umudu kahrına bu dünyanın bir ömür verdik yetmezmi?

Güneş her gün doğacak ama bizim üstümüze değil...

Çünkü biz hep karanlık kalacağız sizinle.......

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43