Fırat Beyazıt ÇELİK


MUSA TURAN´IN SELAMI VAR?

.


      Çok sevdiğim ağabeyim, kadim dostum, hayırsever iş adamlarımızdan Musa Turan geçtiğimiz haftalarda ani bir kalp krizi geçirdi.

Alınan önlemler netice verip,Musa Turan İstanbul Haydarpaşa Siyami Ersek kalp ve damar hastanesinde ameliyata alınarak tekrar eski sağlığına kavuşup, aramıza katılmıştır.

Musa abiye Geçmiş olsun dileklerimi sunar, Sağlıklı, sıhhatli bir yaşam dilerim.

         Musa Turan benim açımda çoğu faydalı işlerin eseridir. BAY-DER´in kuruluşunda büyük emeği vardır, hala BAY-DER yönetiminde olup, BAY-DER´in iyi yerlere varması için maddi ve manevi olarak büyük katkı sağlamaktadır.

        BURS İŞİNİ MUSA TURAN BAŞLATTI

       Musa Turan İstanbul´a yerleştiği zaman  bir hemşerimiz kendisini ziyarete gider, çocuğunu getirmiş ve üniversiteye kayıt etmiş, sohbet arasında hemşerimiz Musa Turan´a, çocuğun kayıdını yaptırdım ama nasıl okutacağım onuda bilmiyorum, der. Musa abide, çocuğunun okuması için elimde ne geliyorsa yapacağım, der ve başlar üniversitede okuyan öğrencilere burs vermeye, iki kişi ile başladığı burs maratonuna, şimdi 35 kişiye yükseltmiş.

Kardeşleri Hüseyin Turan, Hasan Turan, Metin Turan´da ağabeylerini yalınız bırakmayarak bur verme maratonuna katılmışlar.

            Musa Turan ile bir araya geldiğimizde hep şu vurguyu yapar:

            ?Tabiki kazanmasını biliyorsak hayır işleri de yaparız. Ama bu hayır işlerini reklam amaçlı kullanmamak lazım. BAY-DER bize liste verir, yada şahsı olarak bize müracaat edenlere biz burs veririz, ama okuyup, okulu bitirip, iş sahibi olan kardeşlerimizde geçmişlerini unutmayıp, onlardan sonra okuyarak kardeşlerine sahip çıkıp burs vermelerini isterim.?

  MUSA TURAN HEP BABASINI ÖRNEK GÖSTERMİŞTİR

         Evet Musa Turan, hep babası Rahmetli Hacı Cihangir Turan´ı örnek gösteriyor, ama örnek göstermeklende haklı. Babası hep çocuklarına şunu dermiş: ?hiç kimsenin hakkını yemeyin, her zaman yapıcı olun, sakın ola yıkıcı olmayın, sokak ta yürürken bir şeyler yemeyin, insanların canı çeker, yada birisi sizin ile konuşurken dolu olan ağzınızla konuşmayın. Yardım etmeyi sevin, komşunuz açken siz tok olmayın, paylaşmasını bilin.?

      BAY-DER´E SAHİP ÇIKIN

        BAY-DER kurulduğundan bu yana gerek maddi ve gerekse manevi gönden destek veren Musa Turan, biliyorum BAY-DER daha kurulmadan siz yazdınız, çizdiniz ve BAY-DER kurulduktan sonra her zaman destek verdiniz yazdınız ve hiç bir zaman bizi yalınız bırakmadınız. Umarım bundan sonrada daha sıkı bir şekilde yazıp, gündeme getirirsiniz. BAY-DER kimsenin tapulu malı değil, tüm Doğubayazıt´lıların derneğidir. Orada buluşup, Doğubayazıt havasını alıyoruz. Her kes gelip geçicidir, ancak BAY-DER kalıcıdır ve kalıcıda olacak? Mesleğinizi yaparken haklı olarakta eleştireceksiniz, eleştiriyi kabul etmeyen bir kuruluş ömrü fazla sürmez. Yıllardır sizi biliyor ve tanıyorum. Gazetecilik mesleğinizi asla ve asla çıkar amaçlı kullanmadınız. Yolunuz açık olsun, Nezir beye, Mehmet beye, Hamza beye ve sana her zaman başarılar diliyorum.

               HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

           Musa Turan geçirdiği rahatsızlıktan dolayı bir çok Doğubayazıt´lı hemşerilerimiz, sevenleri onu yalınız bırakmadı. Bu vesile ile Gazetemiz aracılığı ile bir mesaj verdi.Mesajı şu:

              ?Geçirdiğim bu rahatsızlıktan dolayı, beni yalınız bırakmayıp, gerek hastaneye gelip, gerek evime gelip, ve gerekse uzaklarda olup, telefonla arayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Her kes sağ olsun-var olsun.?

            GEÇMİŞ OLSUN

          Ailemizin büyüğü ağabeyimiz Mehmet Çelik Eskişehir´de anjiyo oldu. Gürsel Eren abimde İstanbul´da anjiyo oldu. Gazetemiz sahibi Nezir Çelik´in kızı Olcay Baran´ın kayın pederi Ahmet Baran ve eşi Songül Baran bir trafik kazası geçirdiler.

Her kese Sağlıkları iyi geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43