Fırat Beyazıt ÇELİK


MENAJERLİ SANATÇILARA DEMEM ODUR Kİ?

.


Doğubayazıt´ımızın yetiştirdiği çok sayıda ses sanatçısı var. Bunların bazılarının seceresini yazdım. Yazmayada devam edeceğim ama ne var ki, Bazıları kendisini Şivan Perwer zannediyor.

          Serhat Çarnewa yıllardır Kürtçe müzik ve besteler yapmaktadır. Ve hatta bir televizyon kanalında da yıllarca program yaptı.

Ünü Doğubayazıt ve Türkiye´yi aşmış, yurt dışında bile tanılmaktadır. Serhat Çarnewa´yı ne zaman arasam  telefonuna direk çıkar, yoğunsa da sonradan bana döner. Yunus Agıri keza öyle. Sevdiğim ve saydığım bu iki kardeşimiz bir gün duymadım telefonlarına çıkıpta, ben menajeriyim, müsait olduğunda aramasını sağlarım. Haydi canım kendi, kendisine de menajer olanları bir kaçınızda gördüm.

             Ben hep yazarım, hemşerilerimizi ikaz ederim. Güzel günleriniz olduğunda Doğubayazıt´lı sanatçıları tercih  edin, diye. Çünkü onlar sesleri ile ekmek paralarını kazanmaktadırlar.

        Şöyle bir güzelim Doğubayazıt´a varalım, Nezir Çelik ile İshakpaşa sarayı´na gezelim, o muhteşem gölgesinde bir resim çekmek isterim. Keşişin bahçesinde bir çay içmeyi çok özledim.

      Doğubayazıt sen ne kadim bir dostsun. Yetiştirdiğin o muhteşem insanlar ile gurur duymamakla olurmu?.

Araştırmacı-Yazar Veysel Çamlıbel, Mehmet Gültekin, Mehmet Yıldırım, sevgili Doğubayazıt sen onları yetiştirdin, ben onlara yetiştirmekten zorluk çekiyorum. Çünkü, ben her zorluğu seviyorum.

         Demem odur ki, Kadim dostum Hüseyin Turan, o güzel sesi ile siz menajerli, bir iki klip ile kendinizi sanatçı sanan kendi, kendinize menajer olan zavallılara on çeken Hüseyin Turan´ı sizden üstün tutarım.

            Dahası var sizlere anlatacaklarım, yaaa ustalar, eğer Serhat Çarnewa Yunus Agıri gibi ustaysanız, ben de görgüsüzlüğüme sığınacağım, sizin yaptığınız işimi yapsam ne? mesela biri beni aradığında desemmi "ben Fırat Beyazıt´ın danışmanıyım? şu an kendisi müsait değil, sonra arayın" yok canım şaka yaptım, ben böyle bir rezilliğe kendimi alet etmem.

           Rahmetli anamın bir dayısı var, Zeki İzgiey, Erzurum´da yaşıyor, çınar gibidir, hepimiz onun gölgesinde yaşar, onun fikirleri ile yola koyuluruz.

Çocukluğumda Erzurum´a çok giderdim, gider gitmezde onun evine varırdım. Yemekten sonra, yeğenimi bir Erzurum´da gezdireyim, diye ev halkından izin isterdi. Biz Zeki dayı ile Erzurum´da gezerdik, çarşı pazar, her yere giderdik azar, azar.

          Zeki dayı her esnafın kapısını aşılar, birer siftah atardı. Hayırlı işler, deyip geçerdi. Bana hep şunu  derdi, bir gün bir mevkiye mutlaka geleceksin, şımarmıyacaksın, kendini dev aynada görüpte, dev olmuyacaksın, her zaman mülayım, her zaman kişilikli, karekterine sahip çıkacaksın, yani adam gibi adam olacaksın ki, biz seninle gurur duyalım. Aynalar yalan söyler ,insanı yüceltip gibi olur ama, yerden yere sokar..

           O ne ya? ben menajeriyim. Bakın arkadaşlar, Doğubayazıt´lı olmak bir onurdur. Ali Eryılmaz Bodrum´da Doğubayazıt´ı temsil ediyor, Eskişehir´de Metin Öztürk, Lütfi  Toktaş, İstanbul´da Musa Turan ve Kardeşleri, M.Nuri Barış, Azerbaycan-İzmir-İstanbul´da Fevzihan Aras, İzmir´de Ekrem Aras, Kadir Okçu, İstanbul´da Abdullah Semetay, Gebze´de Oğuz Kafkaslı, Turgay Kafkaslı, Van´da Prof.Dr.Çetin Kotan, Op.Dr.Ahmet Koç, Bursa´da Milli Eğitim Müfettişi Yaşar Olgun, diğer illeri yazmaya kalksam kalem tükenir.

        Biz Doğubayazıt´lılar her tarafa savrulmuşuz, vurmuşuz göz yaşlarımızı heybetli Ağrı dağın eteklerine. Özümüze sahip çıkmış, geleneğimize bağlı kalmışız.

          Bana kül yutturamasınız, menajeriymişim. Ben çok mürekkep yaladım, siz İzzet Altımeşe ve İbrahim Tatlıses´in şarkılarından dem vururken, Ben Hüseyin Turan ile yobaz zihniyetin yasak ettiği Kürtçeyi avazımız çıktığı kadar söyler, düğünlerde herkesin ne´şe kaynağı olurduk.

           Bu arada sevgili Kardeşim Mustafa Baran yeni bir albüm çıkarttı. Albümün tanıtım gecesine, Davet gecesine katılmadım ama Mustafa´yı severim, güzel bir çalışma yapmış, saygılı efendi birisi.

Hayırlı olsun kardeşim..

Eline diline, yüreğine, sesine sağlık?

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43