NEZİR ÇELİK


KAYMAKAM BİLGİLENDİRDİ

Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan Gazetemize gelerek bir süre sohbet etti.


Kaymakam Karahan Daştan bu sohbetinde Doğubayazıt’ta ne gibi hizmetler yapabileceği konusunda bazı çalışmalarını sıraladı.
Doğubayazıt’ın en iyi, en kapsamlı ve sorunlarını tarafsız bir şekilde ele alan Doğubayazıt gazetesini çok beğendiğini belirten Kaymakam Daştan “Görev yaptığım süreç içinde gerçekten yaptığımız faaliyetleri en iyi şekilde kamuoyuna yansıtıyorsunuz. Tarafsızlıktan ödün vermeden yayın hayatınızı sürdürmeniz ilçemiz için son derece önemlidir. Yerel gazetelerimizi her gün merakla takip ediyorum ve bizlerde ilçemizdeki gelişmeleri böylelikle takip ediyoruz. Sıkıntıları olanların sorunlarını çözüyoruz.” dedi.
Öte yandan, Tarihi İshakpaşa Sarayı`nın alt tarafında inşaatı başlayan Ahmede Xani Kent Müzesi ve Doğubayazıt Evi inşaatı son sürat devam ettiğini de dile getiren Kaymakam Karahan Daştan,
SERKA’nın finansal desteğiyle, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan’ın talimatlarıyla ve Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından yapılan bu önemli projenin 2015 yılında tamamlanacağını belirtti.
Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, “Konum olarak tarihi İshakpaşa Sarayı, Ağrı Dağı ve Ahmede Xani Türbesini gören bu yerde Ahmede Xani Kent Müzesi ve Doğubayazıt Evi inşa edeceğiz. Burada 1700’lü yıllarda Doğubayazıt’taki yaşamı bal mumu heykeller ile canlandıracağız. Ahmede Xani’nin medrese eğitimini de bire bir yansıtacağız…” dedi.
Doğubayazıt’ın binlerce medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Kaymakam Daştan, “verilen destekler sayesinde Doğubayazıt`ın tarihi günlerini yaşayacak. Turizmle ticari alanlarıyla adından söz ettirecek bir marka kent haline gelecektir" şeklinde konuştu.
Proje ve arge çalışmalarını Van 100.yıl üniversitesinde görevli Yrd.Doç. Dr. Şahbettin Öztürk çalışmalarını yürüttüğü binanın ihalesi yapılmış ve çalışmaları son süratle yürütülmektedir.
Yapılan binanın alt zemin bölümü Örtülü köyünden getirilen taşlarla yapılırken, kil, kum, tuz, samandan oluşan kerpiçlerde duvarın üst kısımları örülecektir. Binanın su geçirmez tarzda topraktan tavan bölümü yapılırken, müze içerisindeki karakterler balmumundan yapılacaktır. Bunun için bir atölye oluşturuldu.” Dedi.
Kaymakam Daştan’ın belirttiğine göre Kültür evi ve müzenin bir an önce bitirilmesi hedeflenmektedir.

  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30