NEZİR ÇELİK


KARAYOLLARI TEKLİYOR VE ŞAŞIRTIYOR

Doğubayazıt çevre yolu tam bir ölümcül tuzak haline geldi.


Nerede o eski karayollarının etkinliği… Bütün yollarda karayollarının turuncu arabaları dolaşır, sorun ve sıkıntıları anında tespit ediyorlardı.

Buna göre, zaman geçince karayolları teşkilatı da rehavete girdi ya da kurumun hizmet anlayışı değişti. Bir zamanlar bölgedeki bütün yolların hakimi olan 12 numaralı Karayolları Bölge Müdürlüğü şu sıralar neler yapıyor yada nasıl vakit geçiriyor merak ediyorum.

Başka bölgelerdeki müdürlüklerin görevleri arasında oto yollar da halde onlar yine başarı ile işlerini yürütürken bizim müdürlük bırakınız il yollarını bölgesindeki devlet yollarını bile kontrol altında tutamakta zorlanıyor.

Karayolları kuruluş yasasına göre Erzurum - Gürbulak sınır kapısına kadar devam eden mevcut yol devlet yolu olup Erzurum karayolları 12.bölge müdürlüğünün 1.derecede sorumluluğu altındadır. Bir de bunun dışında il yolları denen tali yollar var ki onlar bizim için şimdilik lüks. Onun için hele bir devlet yolu yapılsın daha sonra il yollarına geleceğiz.

Doğubayazıt'ın içinden geçen devlet yolu çok kontrolsüz olduğu için bu yolda sürekli trafik kazaları olmaktadır. İnsanlar ölmekte,sakat kalmakta ve büyük maddi kayıplar meydana gelmektedir. Kazalara sebebiyet veren nedenlerin başında ise çoğunlukla yol kusurları önemli bir yer tutmaktadır.

Bu sıkıntıların çoğu da aslında çok küçük çalışmalarla giderilebilecek sorunlardır. Örneğin vaktiyle karayolları tarafından Doğubayazıt'ta yapılan bir ışıklı kavşak var. Bu ışıklı göbek faaliyete girdiği dönemde kazalar azalmış ve trafik bariz bir şekilde rahatlamıştı.

Öyle ki bu sinyalizasyon vatandaşları da trafik ışıklarına alıştırmıştı. Çünkü ilçe dışına çıkamayan insanlar bu sayede trafik ışıkları ile tanışmıştır. Fakat zaman içinde bakımsız kalan bu trafik ışıkları arızalanınca ilgilenen olmamış, göbekteki bariyerler de meydana gelen kazalar sonucu hasar görünce  tekrar eskiye dönülmüştür.

Bir de  geçmişte bu şekil haberler gazetemizde yayınlandığı  zaman Erzurum karayolları hemen müdahale eder ve gereğini derhal yapardı. Lakin aylardır bu konuda  haberler yayınlandığı halde karayolları adeta kulaklarını tıkamış durumda. 

Artık anlaşılmıştır ki  Karayolları Erzurum Bölge Müdürlüğünün Ağrı ayağındaki bir aksama mevcuttur. Söylenildiği gibi Ağrı bölgesi için pozitif ayrımcılık yapılmamaktadır. Bölgeye hizmet dağıtılırken eşit davranılsın yeter. Bu gün Türkiye'nin  nerede ise her tarafında bölünmüş yollar tamamlandığı  halde Ağrı'da daha tamamlanmadı.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan temaslarda finansman sıkıntısının olmadığı, diğer bölgeler gibi Ağrı için de yeterli ödeneklerin zamanında gönderildiği ifade ediliyor.

  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21