MEHMET KOÇ


KADINLARA?SIğINMA EVı?SÖZÜ


Bir Dünya Kadınlar Gününü daha geride bıraktık. Bu yıl Dünya Kadınlar Gününün yerel seçimlere denk gelmesi nedeniyle geçmiş yıllara nazaran çok daha ses getirdi. Hatta bazı siyasi partiler yerel seçimlerde kadın adaylara daha fazla yer verdiklerini belirterek kadınlara verdikleri değeri bu şekilde ifade etmeye çalıştılar.


Dünya Kadınlar Gününde Doğubayazıt Belediye Başkan Adaylarının bu konudaki demeçlerine de kulak kabarttık. AKP adayı Ali Konyar, mevcut taahhütlerine bu konuda bir ilave yaptı.


         Ali Konyar seçilmesi halinde ilçede yapacağı yaşlılar huzur evine ilaveten bir de KADIN SIğINMA EVı? kurmayı ve işletmeyi vaat etti.


         Aslına bakarsanız nüfusu 50 bini aşan yerlerde belediyelerin kadın sığınma evi açmaları yasal bir zorunluluktur.


         Fakat gelin görün ki, nüfusu 50 bini geçtiği halde birçok belediye, yasanın bu maddesini ne yazık ki uygulamıyor. ışin ilginç yanı belediyeleri denetime yetkili olan içişleri bakanlığı da bu konuda belediyeleri uyarmıyor.


Hepimiz biliyoruz ki özellikle aile içi şiddet nedeniyle birçok kadın büyük çileler çekmektedir. Aile içinde meydana gelen sosyal olayların birçoğunda tehlikeye en çok maruz kalan kesim yine kadınlardır.


         Töre cinayetlerinde kadınların canına kast ediliyor, Seçimlerde kadınlar öne sürülüyor, Türban krizi ve gerginliğinin aktörleri kadınlardır.


Aç bırakılan ya da bedeni sermaye olara kullanılanlar da onlar. Fakat ne zaman kadınlar gündeme gelirse ?onlar bizim baş tacımız, anamız, bacımızdır? denilir.


         Bütün bu olumsuz etkenlere aslında kadınlar için fazla bir şey yapılmıyor, yapmıyorlar. Oysaki gerekli olduğunda, her siyasi görüş kadınları bir güzel kullanıyor. Fakat nerede ise bütün siyasi partiler ve yerel makamlar, kadınlara yönelik birçok aktiviteyi ?lüks? ya da ?gereksiz? sayıyorlar.


         Sokak köpeklerine barınak yapılan bu memlekette, kadınlara yönelik bir aktivite, bir barınma evi yapılmıyor olması gerçekten manidardır ve sorgulanması gereken bir konudur. Yine ne hazindir ki bu ülkede kadın olan belediye başkanlarının da, kadınlara yönelik sığınma evi gibi sosyal yatırımlar yapmaması anlaşılır gibi değildir.


         Binaenaleyh gene de sorun dolanıp ?hak verilmez, alınır? noktasına geliyor. Çünkü kadınlarımız haklarını aramıyorlar. Bunun yanında erkek egemen olan ülkemizde erkekler, her alanda kadını sadece sömürmekle meşguller. Uygar bir toplum olmamız ancak ve ancak kadınların yeterince korunması ile mümkün olur.


         Bu sebeple AKP Belediye Başkan Adayı Ali Konyar?ın Kadın Sığınma Evi yapılması ve işletilmesi akındaki beyanatını çok önemsiyor ve Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum.

  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31