Gülten Aras Korkmaz


KADINLAR UMUDUN YAŞAMIN ÖZGÜRLÜĞÜN ÖZÜDÜR...

.


Kadın her şeyden önce insandır. Diğer bütün canlılar gibi doğar, büyür ve ölür. Doğunca evlat olur, büyür evlenir eş olur, doğurur anne olur.
Kadın dünyadaki en değerli varlıktır. İnsanlığın devamını sağlar , kutsaldır. Kadın şefkattir, değerdir. Dünyadaki bütün sıkıntılara direne bilen tek varlıktır.
Kadın emektir ekmektir yaşama sevincidir.
Eğer bir kadın seninle gülüyorsa, tamam.
Eğer sana gülüyorsa, kork…"
Hayatının son mevsimine gelmiş insanların yaşam hikayelerini dinlerken akıllarında kalan hep çektiği zorluklar ve acılardır.

Anlata anlata bitiremedikleri olayların özünde hep hüzün vardır. İşte aniden karşınıza çıkan bir filmin ufacık bir satırındaki anlam koskoca bir yazıya vesile oluyorsa küçük hüzünlerin de hayata kocaman anlamlar yüklediğini düşünmeliyiz. Her şeyi ile tuhaf gibi görünen ve sıkı sıkıya sarılmamız gereken ciddi ve yalnız bir evren boşluğu içinde yol alıyoruz. Yaşadıkça öğreniyor, öğrendikçe anlıyoruz. Hayatın kısa özeti bu olsa gerek diye düşünüyorum.
Kadınlar, kadınlarımız, analarımız, bacılarımız, sevdalarımız, dostlarımız en çok da hasbihalımız.. Kadın, dünya da dokunmadan, koklamadan kokusunu duyabileceğimiz tek çiçektir. ondört Şubatta sevip sekiz Mart'da özgürlüklerini takvim yaprakları ile mevsimlere dağıtabileceğiniz bir yaprak değil. Kadın dediğinde ; Dağın en mihram derinliğinde bir yaprak oynar, mevsimler yer değiştirir… Doğduğu mevsimin kokusu sana bulaşır, Çocuğuna baba yapar seni, Boynu ile dünyanın en güzel manzarası olur…

Harflerine yazılmamış mısralar bırakır Bir sarılır sana, sanırsın dünya, sanırsın kuş, sanırsın gökyüzü, sanırsın cennet.

Bu kara tablonun devam etmesini istemiyorsak, kadınlar olarak haksızlıklara boyun eğmemeli, yanan yüreklere son vermek için erkek egemen terörün son bulması için mücadele etmeliyiz.
Ben isterim ki buz tutmuş yüreklerden…
Süzülmesin artık.
Hüzünlere değil,
Sevinçlere,
Sevgilere aksın gözyaşlarımız...
8 mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun...

Yaşar Olgun
4.06.2020 00:22:49
Erkekler olmazsa kadın dediğin bir hiçtir,Yüce Allah dahi önce ademi yarattı,sonra kadını,kadın peyganber var mı?Fen de teknolojide buluş yapan kadın ne kadar.Kadınların kaprisi tafrasından cakasından başka ne var.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43