Hüseyin DEMİR


İSTANBUL´DA REKABET MİLLETE YARAR?

.


İstanbul´da 23 Haziran´da yapılacak olan İstanbul Belediye Başkanı seçiminin rekabet şeklinde geçmesi parti ve adayların milletin taleplerine daha fazla eğilmesini sağladığı için rekabetin olduğu ortamda milletin daima siyaset tarihi boyunca karlı çıktığını görmüşüzdür. İstanbul seçimlerin de böyle bir durumu yaşıyoruz.

Siyasi rekabetin İstanbul halkına ilk faydaları,

Aylık öğrenci kartı ücreti 85 TL´den 40 TL´ye indirildi,

Su fiyatlarına yüzde 46´ya varan oranda indirim yapıldı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan Bayramı´nda toplu taşıma ücretsiz yapıldı.

İstanbul halkı, sorunların çözümü için hem CHP´nin adayı İmamoğlu´na oy veren yada verecek olan, hem de  ak partinin adayı yıldırım´a oy veren yada verecek olanların beklentisi sorunların çözümünün bir an önce  gerçekleşmesidir. İnsanlar biliyor ki rekabettin olduğu ortamda adaylar ve partiler ekstra  efor sağlayacak, milletin talep ve beklentilerine daha fazla karşılık vermek için çaba sarf edeceklerdir. Yapılan hizmetlerden her aday kendine bir pay çıkaracaktır bu siyasetin doğasında mevcuttur.

Burada önemli olan kimin hangi hizmete sahip çıktığı değil, rekabetin İstanbul adına bir hizmet yarışına dönmesi  ki bu da İstanbul halkı adına sevindirici hizmetlerin giderek artacak olmasının habercisi olarak görüyorum. Bundan dolayı darısı İstanbulluların şu sıkıntılarının çözüme kavuşmasına olsun.

Trafik sorunu, İstanbulluların hepsinin temel sorununa dönüşmüş problemler arasında ilk çözülmesi gereken bir sıkıntıdır ki hem CHP´nin adayı hem de ak partinin adayının bu konuda çözüm önerilerini duymuştuk ki yapabilirlik açısındandın taktir İstanbul halkınındır.

Depreme karşı önlemler, İstanbul´da yaşayan her bireyin depreme dayanıklı binalarda yaşamını sürdürmesi açısından olası bir depremde can ve mal güvenliği korunması  adına iki adayın farklı çözümleri var ve çarpık kentleşme adına çözüm önerileri duyduk, seçimden sonra hassasiyetle üstünde durulmasını İstanbul halkı talep etmektedir.

Güvenli şehir, Güvenli toplumsal alanlar konusunda özellikle park ve bahçeler gibi toplumsal alanların çocuklar, yaşlılar ve bayanlar için özellikle tereddütte mahal vermeyecek kadar güvenli olmasını talep eden İstanbul halkının bu haklı talebi karşısında aynı hassasiyetle çözümler beklendiğinin bilinmesini isterim.

İstanbul halkının talep ve beklentilerinin bilinmesi çözüm odaklı yaklaşım açısından önemli olduğu kadar İstanbul halkının da adayları tanımaları ona göre tercihlerini ortaya koymaları İstanbul halkı için çok önemlidir. Adaylar için daha geniş bilgiye ulaşma adına.

AK Parti´nin İstanbul büyükşehir belediye Başkan adayı Sn. Binali yıldırımın İstanbul için 

web sitesi http://www.binaliyildirim.com  adresini ziyaret edebilirsiniz.

CHP´nin İstanbul büyükşehir belediye Başkan adayı Sn. Ekrem İmamoğlu´nun İstanbul için.

web sitesi http://www.ekremimamoglu.com   adresi ziyaret edebilirsiniz.

İki aday hakkında bilgi sahibi olarak oy kullanmanın İstanbul adına daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Özelliklede Medya da, sosyal medya da, haberlerde  o kadar bilgi kirliliği mevcut olduğu bir ortamda doğru tercihte bulunmak isteyen İstanbul halkının ,yapılan algı politikaları ile tercihlerinin değişmesini isteyenlere doğru bilgi ve doğru adaya destek vererek gerekli cevabı vermek İstanbul halkı adına daha hayırlı olacaktır.

Özellikle şunu söylemeden geçmeyeceğim İstanbul seçimlerinde kilit nokta olarak İstanbul´da yaşayan 5 milyon civarında ki Kürtlerin kullanacağı 2.5 milyon oyun algı politikaları ile bir yerlere katalize etmeye çalışanların gündeminde Araplar, Lazlar, Gürcüler, romanlar üzerine bir algı politikalarının olmayışı ebetteki Kürtler kime oy verirse o kazanacak düşüncesinden gelmektedir.

Bende bir Kürt olarak şunu söylemek isterim Kürtler, birilerinin algı politikalarına, buraya oy verilmesi gerekli gibi söylemleri söyleyenlere pabuç bırakmayacağı gibi bu işi layığı ile yapacak kim ise ona oy vereceğini  düşünüyorum.

  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32