Hüseyin DEMİR


İş hayatında İşinizi en iyi şekilde yapmaya odaklanın

İŞ İLİŞKİLERİ


İş hayatında İşinizi en iyi şekilde yapmaya odaklanın Yıllardır ticaret hayatının içinde farklı vesilelerle sayısız insan ile bir şekilde tanışmamız oldu.

İnsan ilişkilerini başarılı yürüten kişilerin, işlerinde başarıyı daha rahat yakaladığını tecrübe ettik.

Ayrıca insan ilişkilerinde başarılı olamayan kişilerin de iş hayatında başarıyı yakalayamadıkları ve sürekli iş arayışında olduklarına şahitlik ettik. Bu yazımda iş hayatında, iş arkadaşlığı hususuna değinmek istedim.

İş arkadaşlarıyla olan ilişkilerde mesafeyi korumak önemli

Her insanın fıtratının farklı olduğu gerçekliğini göz önüne alan ve bu kapsamda incitecek ve incinecek pozisyona mahal vermeyecek Aşırı, gereksiz, yararsız tutum yerine; ölçülü, tutarlı, akıllı, içten, nazik, saygılı, yardımcı, kolaylaştıran, motive edici, destekleyen, teşvik eden tavırlar sergileyen ne çok sulu ne çok soğuk ve gerginlikten uzak davranışlar sergileyerek iş arkadaşlarıyla olan ilişkilerde mesafeyi korumanın önemini tecrübe ettik. Öncelikle iş arkadaşı kavramını net olarak idrak etmek gerekir. İş arkadaşlığı, iş yapmak için bir araya gelen insanların birbirini tanımladığı kavramdır. Günde 8-9 saati birlikte geçiren insanların arasında insan ilişkilerini yürütme noktasında yeterli olgunluğa ulaşmamış insanların varlığı sorunların başlaması için yeterlidir.

Ticaret hayatı çok çetin ve zorlu süreçleri barındırdığı gibi iş yeri ortamında dedikodu, gruplaşma, dışlama, çekememezlik, kuyusunu kazma vb. Davranış ve durumlar olabilmektedir. Böyle olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalındığında öncelikle iş yapmak, çalışmak için bu ortamda bulunduğunu hem hatırlayan hem de iş arkadaşlarına bunu hissettirecek davranışlar sergilenmelidir. İş gereği bir arada olduğun insan ile nezaket çerçevesinde ilişki kur İş hayatı boyunca insanlar hem iyi insanlar tanıyabilir hem de kötü davranışlar sergileyen insanlar tanıyabilir. Buradaki temel davranış iyiye iyi, kötüye kötü davranış sergilemek olmamalı, karşındakinin iyi veya kötü davranışlar sergilemesinin iş hayatında kişinin gerekli olan nezaket kurallarını uygulamaktan alı koymamalıdır. Yeri geldiğinde sevmediğin bir davranışı sergileyen iş arkadaşın olabilir bu çok doğal ve normal bir durumdur.

Burada normal olmayan iş için bir arada olduğun sevdiğin kişilere sevgi gösterisi yapmak veya sevmediğin kişilere sevmediğini belli eden tutum ve davranışlarda bulunmak normal bir davranış değildir ve iş hayatında bu tutum yanlıştır. Kısacası iş için bir arada bulunduğun insanların insani ve davranış özelliğine takılmadan İş gereği bir arada bulunmak zorunda kaldığın ve aralarında sevmediğin iş arkadaşları ile nezaket çerçevesinde ilişki kurmak, yaşanacak gereksiz olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu unutmamak gerekir. 3.Şahıslar tarafından duyulduğunda sıkıntı oluşturabilecek sözlerden kaçının.

Birçok iş yerinde tabi olarak rekabet var.

Rekabetin olduğu ortamlarda istenmeyen hadiselerin varlığı zamanla oluşabilmektedir. Uzun süre aynı ortamda çalışan insanların özel durumlarını paylaşmaları veya başka bir kişi hakkında sarf ettikleri zamanla yayılmakta ve bu durum kırgınlık, küskünlük, kızgınlık ve hatta nefret, şiddeti oluşturan düşmanca tutumların doğmasına neden olmaktadır. Böylesi durumlara karşı ilk önlem şahıs olarak bu davranışları sergilememek ayrıca böylesi durumlarda mağdur konumunda yer alma gibi durumlar ile karşı karşıya kalındığında nezaket çizgisinden ayrılmadan iş arkadaşlarınıza gerekli duruşu hissettirmekten çekinmeyin. Sizi istenmeyen hadiseler ile karşı karşıya bırakan iş arkadaşlarınıza iş için buradayız bunun bilincine vararak hareket etmelerinin doğru olduğunu hissettiren tutum ve davranışlar sergilemekten geri durmayın.

Elbette söylenecek çok söz var ve kısaca özetlersek; İş için bir arada bulunma zorunluluğu olan durumlarda arkadaşlık veya iş arkadaşlığı ilişkilerini olumlu yönde etkileyecek becerileri geliştirmek ve en zor şartlarda dahi bunu yürütmenin gayretini ortaya koyacak olgunluğu ortaya koymak önemli ve faydalıdır.

  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21