MEHMET KOÇ


İL OLMA YOLU BAKÜ ve İSTANBULDAN GEÇER-4-

.


Gerek değerli kanaat önderlerimizin gayretleri, gerek Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar'ın özverili çalışmaları ve gerekse halkın yüksek orandaki katılımı sonucu, bir anda adeta patlak veren YENİDEN İL OLMA İSTEĞİ, bu sıralar biraz ara vermiş görünüyor.

Yerelde başlayan İl olma talebi burada yeterince olgunlaştığı için, mücadelenin bundan böyle Doğubayazıt dışına taşınmasında fayda vardır.

O sebeple hemşerilerimizin Yeniden İl olma  isteği, artık il sınırlarını aşmalı ve Ankara’da dillendirilmelidir. Çünkü işin çözüm merkezi Ankara'dır.

Takdir edersiniz ki sadece Doğubayazıt‘ta biri birimize yönelik yapacağımız bir propaganda ve reklam ile, bir sonuç almak mümkün görünmüyor.

O nedenle bu saatten sonra etkin ve yetkin hemşerilerimizin kapısı çalınmalı ve bu hemşerilerimizin öncülüğünde, bizi yeniden İL yapabilecek karar mercilerine ulaşmamız gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a yakın ya da istendiğinde kendilerine ulaşabilecek birden fazla hemşerimiz vardır. Bütün hemşerilerimizin, halkın isteği doğrultusunda harekete geçeceklerine inanıyorum.

Çünkü mevcut durumda siyasi bir destek  bulmamız zor. Takdir edersiniz ki mevcut siyasi ortam nedeniyle hali hazırdaki  HDP milletvekilleri ile bu işi yürütülemez.

Şimdi asıl mevzuya gelelim, peki bu işi hangi hemşerimiz ya da hemşerilerimiz yapabilir?

 1. Abdulbari Gozal,  Doğubayazıt orijinli bir hemşerimizdir. İlçeye yaptığı devasa Yüksek Okul nazara alındığında Doğubayazıt'ı ne kadar sevdiği ve bağlı olduğu anlaşılıyor.

Sayın Gozal bu konuda devreye girerse, Doğubayazıt'ın Yeniden İl Olma durumu rahatlıkla gündeme gelebilir.

2. Kenan Tekdağ, Doğubayazıtlı bir kardeşimiz olup CİNER Medya Grubunun başındadır. Tekdağ yönetiminde birden fazla TV kanalı, gazete ve ajans vardır. Ayrıca bu hemşerimizin Sayın Erdoğan'a yakınlığı da biliniyor.

3.Yine Doğubayazıt orijinli olan ünlü iş insanı İbrahim Çeçen den de  yardım istenebilir. Çünkü Çeçen'de Sayın Cumhurbaşkanına yakın bir şahsiyettir.

Binaenaleyh, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız hanımın başkanlığında, muhtarlar, oda ve dernek yöneticilerinden oluşturulacak bir heyet marifetiyle bu şahsiyetlerle gerekli görüşmeler yapılmalıdır.

Bu yol takip edildiği vakit mutlaka bir sonuç alınabilir.

  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28