MEHMET KOÇ


HİZMET Mİ?

SİYASET Mİ?


Öncelikle belirtmek gerekir ki Belediyeler, hizmet, partiler ise siyaset için vardır. Mahalli hizmetlerin zamanında ve yerindelik ilkesine göre yapılabilmesi belediyeler marifetiyle yapılır.

İşte tam da bu nedenle belediyeler kurulmuştur.

Onun için hangi belediye başkan adayı yerel hizmetlerde başarılı olabilecek ise ona itibar etmek gerekir. Zira seçilecek başkan, belediyeyi yönetecek, aynı zamanda beldede yaşayan insanların sosyal refahı da ona emanet edilmiş olacaktır.

Özellikle yapmış oldukları somut hizmetler ile başarıları tescillenmiş kişilerin yeniden göreve gelmeleri hemşerilerin yararına olur. Sonu belirsiz duygusal tercihlerden behemehal uzak durulmalıdır.  

Çünkü siyaset, belediyelerin işi değildir.

Unutulmaması gerekir ki deneyimli isimlere yeniden görev verilmesi, İSTİKRAR  açısından da önemlidir. Tabii ki farklı perspektifler açısından yeni isimlere de fırsat verilmelidir. Lakin Doğubayazıt'ın geçmişine bakıldığında, siyasi saiklerle yapılan tercihlerde, sonunda kayyumlarla baş başa kalındığını da unutmamak gerekir.

O nedenle hizmetleri ile tanıdığımız başkanların hakkını vermek ve yeniden göreve getirilmelerini sağlanmak gerekir. Böyle bir görevlendirme her kes için bir çok avantajı beraberinde getirir. 

İlçenin bütün sorun ve sıkıntılarına vakıf, aynı zamanda tecrübeli başkanlar, önceki hizmet dönemlerinden edindikleri bilgi ve deneyimleriyle, belediye işleyişindeki karmaşıklıkları daha kolay çözebilirler. Ayrıca, önceki performanslarıyla, kanıtlamış oldukları liderlik vasıfları ve bilgi birikimleri, ilçenin devamlı ilerlemesi için değerlidir.

Denilebilir ki sürekli aynı kişilerin seçilmesi ve yönetimde olması, yeni fikirlerin ve yeni bakış açılarının dışlanmasına yol açabilir. 

Bu görüş kısmen doğru olmakla birlikte Doğubayazıt için pek de geçerli değildir. Zira yıllardır bu ilçe hizmet görmedi. Gelen belediye yönetimleri daha çok siyaset odaklı çalıştılar. Halk, adeta hizmete susamış bir duruma gelmişti.

Nitekim belediye tarafından yapılan bir takım rutin yol ve cadde düzenlemelerinin yapılışı sırasında halkın, adeta bayram gösterilerini izler gibi oralarda toplanması, çalışmaları seyretmesi, insanların rutin hizmetlere bile ne kadar özlem duyduğunun bir göstergesidir. 

Sonuç olarak, hizmeti kanıtlanmış, başarılı başkanların yeniden  göreve getirilmeleri hemşerilerimiz için avantajlıdır. Burada önemli olan, deneyim ve yeni hizmetler arasında bir denge kurabilmektir. 

Tecrübeli isimlerin bilgi birikimi ve geçmişteki başarıları önemli bir göstergedir. 

Binaenaleyh yerel hizmetlerin kesintiye uğramadan devamı için mevcut başkan Yıldız Acar'ın bir dönem daha görev yapması halkın yararına olur. Çünkü Doğubayazıt'ın içme suyu projesinin gerçekleşmesi ve başlatılmış olan hizmetlerin tamamlanması gerekiyor da ondan.

  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32