NEZİR ÇELİK


HER GEÇEN GÜN DEĞİŞEN ŞEHİR

Hafif rüzgarlı havalarda bile toz- toprak ve hortum ( bobelisk) Doğubayazıt'ta adeta nefes kesiyor.


Doğubayazıt öyle değişti ki. Birçok ilde bulunmayan yaşamsal koşulları burada bulmak mümkün.

Dışarıdan gelenle bu değişimi daha çok fark ediyor, bu, öyle bir değişim ki büyük kentlerde yaşayan hemşerilerimiz buraya geldiklerinde farkı daha iyi görüyorlar. Gelişmiş bölgelerde yaşadıkları yaşam standardının az çok benzerini burada bulabiliyorlar.

İçme suyu düzenli bir şekilde akıyor, Balık Gölü suyunun arıtım tesislerinde temizlenerek kesintisiz bir şekilde akması ilçeyi gerçekten ihya etmiştir, su konusundaki kayıp ve kaçak ise asgari seviyelerde seyrediyor.

Şehir içi toplu taşıma hizmetleri kurumlaşmış durumdadır, Otobüs, midibüs ve minibüsler duraklarda sıralı halde yolcu taşıyorlar, tıpkı büyük kentlerde olduğu gibi.

Bazı restoranlar her gün yöresel yemekler çıkarıyor, işçiliği yüksek olan ünlü Abdigor köftesi öyle çoğalmış ki artık sıradan bir yemek haline gelmiştir. Bir cadde veya sokakta onlarca restoran ve kebapçıyı sıralı olarak bulmak mümkündür. Urfa adıyla o kadar kebapçı var ki, hangisine gireceğini karıştırıyor insanlar.

Doğubayazıt´ta nerede ise bütün marketler mevcut, Keza ilçedeki fırın sayısı ve çıkarılan ekmeklerin çeşitliliği ise doğrusu başka yerlerde yoktur.

Her türlü hizmet sektörü fazlasıyla mevcuttur. Kuaförler, güzellik salonları, gelinlikçiler, lüks düğün mekanları, Caffe- pastaneler, Saray yolunda modern çay bahçeleri hasıla gerekli olan ne varsa tümünü bulmak mümkündür.

İlçede yaşam alanları yok denecek kadar azdır. Çok katlı binalar her geçen gün daha da çoğalıyor, fakat bırakınız yeşil alan kısmını, bu binalarda oturanlar için araç parkı bile düşünülmüyor. Onun için de umuma ait olması gereken cadde ve sokaklar tamamen otoparka dönüşmüştür.

Hafif rüzgarlı havalarda bile toz- toprak ve hortum( bobelisk) adeta nefes kesiyor.

İnternet sık sık kesiliyor ve hizmet aksamalarına sebep oluyor. Her hangi bir arıza olduğunda tamir için ta Ağrı´dan eleman bekleniyor, bu gibi gecikmeler iş hayatını aksatmakta, insanları maddi ve manevi yönden mağdur etmektedir. Alacağında şahin olan İnternet idaresi, her nedense hizmet sunmada yetersiz kalıyor.

Aslında bu sıkıntılar, çözümsüz değildir. Hiçbir harcama yapılmadan sadece bir talimatla bunları önlemek mümkündür. Önemli olan yetkililerin bunlara dikkat etmesi ve bunları görebilmesidir. Bu da zor değil, sokaklarda bir tur atıp bu yazdıklarımın tamamını gözlemleyebilir.

  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30