Fırat Beyazıt ÇELİK


HER ŞEY DOSTANE OLMALI!...

Bir mevkiye insan çok zor gelir. Olur ya geldin, o mevkinin kıymetini bileceksin, öpüp başına taç yapacaksın. Ama BİTİRİM Olmayacaksın.


 Gerek ben, gerek gazetemizin Sahibi Nezir Çelik kardeşim olmak üzere biz dostane ilişkilere çok önem veririz.

Şura doğu, şura batı demeden, özgürlük güvercinlerini salıyoruz. Bir kalemimiz var, çıkar amaçlı kullanmıyoruz, dostlar mertebesinde yerini almış güzel insanlardan söz ediyoruz.

Hiç kimseye minnetimiz yok sadece adam gibi adamlara yeğeliyoruz.

           Bizim bir özümüz var, Doğubayazıt kültürü. Büyüğüne saygısızlık etmiyeceksin, küçüğünü aşağılamayacaksın.

Onurunu kuruyacan, Doğubayaıt´lı olmasını bileceksin. Sevgili kardeşim Nezir Çelik, Gazete açmaya çalıştığı zaman çok düşündü, "ne isim koysam gazeteye"  diye, DOĞUBAYAZIT  ismini uygun gördü. Doğubayazıt´ı çok seviyordu ve o gün bugündür Doğubayazıt Gazetesi 19 yıldır onuru, şerefi ile yayın hayatında ve Doğubayazıt´ın ismini şeref madalyası ile taşımakta.

              Biz ki, Ehmedê Xanî´nın kültürü ile yoğrulmuşuz, biz ki, buram buram tarih kokan İshakpaşa saray´ın gölgesinde demli çay içmişiz, biz ki, Keşişin bahçesinde oluk oluk kaynayan buzlu sudan içmişiz, Biz ki Meteor Çukurunda soluk almışız, biz ki, Buz Mağaralarından serinlemişiz, biz ki böyle güzel bir memlekete sahip olmuşuz.

Bazılarınız daha neyin peşindesiniz? zavallılığınız ve perişanlığınızla sizi baş başa bırakıyorum.Tarih bir gün sizi yargılayacak biliyormusunuz???

              Bazılarınızın aklında bulunsun, Doğubayazıt´ı, yada Doğubayazıt´lıyı eleştirdiğiniz zaman size zahmet olacak ama, "Araştırmacı-Yazar Mehmet Gültekin, Hüseyin Turan, Serhat Çarnewa, Yunus Agıri, Mustafa Baran, Zeki Semetay ve dostlarının beraber yaptığı BAZİD  klibini bir izleyin.

         Hüseyin Turan bir bilge ve alim gibidir. Yalanı, dolanı yoktur. Nede bir medreseye sahip, kendi kardeşleri gibi hayırlara kendisini adamış, yoksulun sofrasına aş olmuş, yoksul öğrencilere burs vermiş onların okumasına vesile olmuş ve olmaya da devam ediyor.

                Geçenler de kendisini ziyaret ettiğimde kapıda karşıladı ve kapı da uğurladı. İşini, gücünü bıraktı o güzel kişiliği ve sesi ile bana eşlik etti. Her Doğubayazıt´lı böyle olsa ne olur?, Doğubayazıt´ı ve Doğubayazıt´lıları kötülemeyin, siz Doğubayazıt´ı ve Doğubayazıt´lıları kötüledikçe lağım çukurun içinde kendinizi bulursunuz.

            Ünlü ressam Nizamettin (Siyarbend) Kaya, Yapı Kredi Bankası Doğubayazıt´ta şube açacaktı, tarihini tam bilmem ama, sanırım 1977-78 yıllarıydı, İshakpaşa saray´ının resmini tahtaya yapıp ateş ile çizdi ve açılışta hediye etti. Tabloyu gören yabancılar ve açılışa gelenler hayret içinde kaldılar, Doğubayazıt´ta böyle sanatkarlar varmı?, diye dudaklarını uçkurttular. Nizamettin abinin Türkiye´de Yılmaz Güney, Ahmet Kaya gibi değeri bilinmedi, Şimdi Avrupa´da sanatını icra ediyor. Hangisini söylüyeyim, Araştırmacı-Yazar Mehmet Gültekin´imi, Mehmet Yıldırım´ımı söylüyeyim, Doğubayazıt böyle güzel insanları yetiştirdi. Ben böyle güzel insanların önünde saygı ile eğiliyorum, siz eğilmeyin boynunuz tutulur.             

              Faydasız insanlar, yalanınız bol olsun, talanınız kendisini savursun. Siz hangi ırmaktan geçip, kendinize yer edineceksiniz?, diye sormaktan zorlanıyorum, çünkü birer faydasız fikrin esirisiniz, size acıyorum.

             Umudumuzu ve inancımızı kurak bir toprağın altına da gömmedik, yiğitlik mertebesinde yiğitleri seçtik ve onları yazdık gündeme getirdik. Ne üç paralık insanlara kendimizi yem ettik, ne de onlara maskara olduk.

         Biz ki, Rahmetli Asım Aladağ ve İlhan Aladağ´ın bize emanet ettiği kaleme ihanet etmedik, ama velakin, birileri bir mertebeye gelerek, ne oldum, davasında şaşır kalır. Biz şaşırmadık aksine daha temkinli olduk, daha dikkatli yolumuza devam ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

           Biz karalar üstünde kara bağlamadık, aksine ak güvercinleri barış elçisi olarak havaya savurduk. Karanlık değil, aydınlık yolumuza devam ettik. Birilerini kendimize yoldaş seçtik, adam gibi adamları, haddini bilen insanları. Bazı haylazlar nereye çekerlerse çeksinler, umrumuzda bile değil. Bu gün buralıyım, yarın oralıyım, diyen kişiden  ne beklersiniz?

             Bir mevkiiye insan çok zor gelir. Olur ya! geldin, o mevkiinin kıymetini bileceksin ve hatta öpüp başına taç bile yapacaksın.

Belki hatırlıyanlarınız olur.Eskiden insanlar seçtikleri milletvekilinin yanına gider ya, kendisi için yada çocuğu için iş isterdi, milletvekili ne yapardı, sigarasının paketinin üzerine not alırdı, sigarası bittiğinde boş kutuyu alıp, insanların gururu ve onuru ile birlikte çöpe atardı.

              Biz bir insana değer veriyorsak, o insan bizim için baş tacıdır. O insan benim halkıma faydalı olmalı, Yalandan, dolandan, "biz kardeşiz, ben yaparım, ben bitiririm" laflarına karnımız tok. "BİTİRİM" olmayın, insanlarınıza faydalı olun. Gerçi kime söylüyorum,adını yazacağım dostlar beni anlıyacaklardır.

               Bizim ile ne bir çıkar amaçlı, nede yiğitliğinde ödün vermiş bir kaç dostun ismini vermekten de çekinmeme bir anlamı yok, aksine takdire şayan kişilerden söz ediyorum, canı yanan yansın, ya da ne bileyim kahrından ölen, ölsün.

      BİR  KAÇ DOSTUN KELAMINDAN SONRA, DİĞER DOSTLARIN SELAMI!

       İrfan Kenanoğlu Ankara Vali Yardımcısı, Musa Turan, Müt.Metin Öztürk, Ali Eryılmaz, Milli Eğitim Müfettişlerinden Yaşar Olgun, Hüseyin Turan, Doğubayazıt Eski Belediye Başkanı Osman Baydar, Fahrettin Kaya, Mim.Müt.Hasan Turan. Prof.Dr.Çetin Kotan, Op.Dr.Ahmet Koç, Oğuz Kafkaslı, Nihat Taştan, Ekrem Aras, Kadir Okçu,Fevzihan Aras, Ferit Ay, Turgay Kafkaslı, Suat Yıldırım, Gazeteci-Yazar Yılmaz Daş, M.Nuri Barış, Mahmut Okçu, Mim.Metin Durmazçalışır,Sevgi Pankal, Abdullah Semetay, Sedat Yıldırım, Rami Yıldız,Tamer Aladağ, Hikmet Andiç, Aydın Aladağ, BAY-DE Eski başkanı Zeki Semetay, Kürt müzüğünün efanesi Serhat Çarnewa,Yunus Agıri, Mustafa Baran, ve abilerim Araşrırmacı -yazar Mehmet Gültekin, Veysel Çamlıbel, Mehmet Yıldırım, ve dostlarlan devam ediyoruz, Metin Esen, Gülten Aras Korkmaz, Gülenay İzgiey, Ali Tanrıverdi, Şair Osman Eren, Lütfü Toktaş, Murat Baycan, İrfan Çevik, Dr.Abdurrahman Safsin, M.Emin Öztürk,Tülay Kafkaslı, Ömer Aladağ, Arzu Kafkaslı, Dr.Akif Aladağ, Maksut Konyar, Filiz Aladağ Çelik, Em.Öğrt.Yusuf Şahin, Gebze Dilovası Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İbrahim Şahin, Nizamettin Demir, Lezgi Ertuğrul, Ahmet Mithat Taştan, ADF ve Ümraniye Dernek  eski başkanı Rıza Demir.-,Aynur Aladağ, Nihat Yıldırım.

          Doğubayazıt´lı olmak bir erdemliktir, dostane ve güzel bir duygudur.Görgüsüzlerin paraları ve varlıkları onların olsun, dostane canların, canı bizimle olsun?

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43