NEZİR ÇELİK


HEM TASARRUF? HEMDE 4X4?


HEM TASARRUF? HEMDE 4X4?


         Ağrı ıl Özel ıdaresi kontrol hizmetlerinde kullanmak üzere 11 binek aracı satın aldı. Yapılan açıklamada 3237 km. yol denetimleri için binek araçların alındığı açıklandı.


         Edinilen bilgilere göre, Ağrı ıl Özel ıdaresine toplam 8 adet 4x4 arazi aracı ile 4 adet otomobil satın aldı. Özel ıdare yetkilileri bu araçlar ile köy yollarını denetleyecekler.


         Ağrı Valisi Ali Yerlikaya; köy yollarının yapım ve onarımı için bir taraftan valilik konağı ile bazı kaymakam lojmanlarını satmak isterken, diğer yandan özel idareye onlarca 2011 model yeni binek aracı alınmasına onay vermesi vatandaşlar arasında şaşkınlıkla karşılandı.


         ıl Genel Meclis üyelerinin bu konudaki duyarsızlığına da dikkat çeken vatandaşlar, ?Türkiye?nin en fakir ili olmamıza rağmen özel idare yöneticiler lüks içinde yaşıyorlar. Üstelik oylarımızla seçilen meclis üyeleri de yöneticilerin bu israfına alet oluyor. Oysa ki il genel meclis üyeleri bu olanaklardan da yararlanmıyor. Hiç olmasa bu yanlışlara ve keyfiliklere alet olmasınlar ve bu gibi taleplere engel olsunlar ve tepki göstersinler ya da muhalefet etsinler? dediler.


         Ağrı Valisi Ali Yerlikaya?nın köy yollarında kullanılmak üzere vali konağı ve kaymakam lojmanlarını satacağını bir çelişki olarak değerlendiren vatandaşlar, ?vali bey lojmanlardan önce bütçe tasarrufu yapsın. Öncellikle kasasındaki nakit parayı ekonomik olarak kullansın ondan sonra gayrimenkul satsın. Kaldı ki bir çok kurum artık binek aracı satın almıyor aksine elindeki resmi araçları satıyor? diye konuştular.


          Resmi hizmetlerde kullanılacak araçların kiralama yoluyla piyasadan temin edildiğine dikkat çeken vatandaşlar, ?taşıt kiralama yöntemi daha ekonomik olacak ki bir çok resmi kuruluş bu yolla taşıt kullanıyor. Böylece çok büyük rakamlar tutan taşıt işletme ve onarma gibi giderler de bu yöntemle ortadan kalkmış oluyor. Özel ıdare parasının bu şekilde kullanılması tam bir savurganlıktır ? şeklinde beyanda bulundular.

  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20