NEZİR ÇELİK


GÜRBULAK KÖYÜNE ÇİFTE STANDART

Köy Azası İbrahim Uçar, “Sağlık Ocağı yapılsın diye arsa tahsis ettik. Birilerinin keyfi uygulamaları sonucu köyümüz hizmette nasibi almıyor.


Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde yine bu sütunda Gürbulak köyü hakkında birkaç kelam yazmıştık.

Öyleki konu ve köye yapılan gereksiz siyasi baskılar yüzünden halen devam ediyor. Sağlık yapımı için köy sakinleri Sağlık müdürlüğüne arazi tahsis etmiş durumda. Köy azaları bu konu hakkında yetkililere dosya sundukları halde halen bir arpa boyu yol alınmış değil.

Bu konu hakkında sıkıntılarını sürekli gündemde tutan, Gürbulak köyü Azası İbrahim Uçar, defalarca yetkililere ulaştığını fakat hiç kimse köyleri için bir şey yapmadığının altını çizerek, “Köyümüz sorun ve sıkıntılarını Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’ye de bizzati ilettik. Ama şu ana kadar hiçbir somut cevap alamadık.” dedi.

Gürbulak köyüne yapılacak tam teşekküllü bir sağlık ocağı ile sınırdan gelecek her türlü salgın riski de Sınır da bertaraf edilmiş ve kontrol altında tutulmuş olacağını söyleyen İbrahim Uçar, “ Bu yönden sadece bizim köy İçin değil tüm Türkiye için önemi ortaya çıkmakta. Zaten her zaman gerek yerli yabancı turistler ve gerekse yöre halkı İçin olmazsa olmaz bir ihtiyaç bu. En ufak örnekle kalp krizi geçiren bir insan ilk müdahale yapılmadan 34 km ötede olan Doğubayazıt’a getirilene kadar yolda hayatını kaybediyor. Ve ayrıca şuanda dünya gündeminde olan coronavirüs salgınından dolayı Gürbulak’a Sahra hastanesi kuruluyor, halbuki tam teşekküllü büyük bir sağlık ocağı olsa burada bu tip ek masraflara ihtiyaç kalmazdı. Neticede tahsis ettiğimiz arazi yeterince geniş olduğundan hem büyük bir lojman hem de geniş çaplı tam teşekküllü büyük bir sağlık ocağı yapımı için ideal bir konumda” …

500 Haneli Köyde Sağlık Ocağının bulunmadığını ve Alt Yapının olmadığını, KANALİZASYON yapımı için verilen sözler hava kaldığını ifade eden Uçar, “köyümüz Doğubayazıt’ın en gözde olan yeridir. Lakin sorunumuz için sürekli yetkili ve etkililerin kapısını çalıyoruz. Hiçbir yetkili bize olmaz da demiyor. Ama hiçbir çalışma da yapmıyorlar. Dosyamız şu an Ak Parti İlçe başkanı Mustafa Konyar’da. Şu an umudumuz Mustafa bey. Bazı kişi ve kişiler tarafından neden böyle bize üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bunu da anlamış değiliz. Gümrük nedeniyle avantajlı olacağımıza çok mağduriyet çekiyoruz.” şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

GÜRBULAK GÜMRÜK KAPISI'NA SAHRA HASTANESİ KURACAKLARINA ARAZİSİ HAZIR OLAN YERE SAĞLIK OCAĞI KURSUNLAR

Bilindiği gibi, Türkiye'nin İran'a açılan 3 kapısından biri olan Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı'nda, koronovirüse karşı alınan önlemler kapsamında sahra hastanesi kurulacağı bildirildi.

Bu konuda da beyan veren İbrahim Uçar, “Koranavirüs nedeniyle İran’da yaşanan ölümlerin ardından Türkiye ile İran arasındaki Gürbulak Sınır Kapısı'nda bir dizi tedbirler alınması elbette çok güzel. Sağlık Bakanlığı gümrük sahasının bulunduğu alanda, sahra hastanesi kurulacak. Bu çok güzel bir uygulama, yalnız sağlık ocağı veya hastane için tahsis edilmiş büyük bir arazi mevcuttur. Burayı yetkililer pek ala değerlendirebilirler. En azından buraya bir sağlık binası yapılırsa kalıcı bir hizmet olur” dedi.

Gürbulak köyü halkı bu durumdan çok mağdur ve şikayetçi lakin seslerini duyan yok, sıkıntılarını gören de yok. Kendi arazilerini tahsis ettikleri halde, 500 haneli köyde sağlık ocağı yapmıyorlar.

Öte yandan, Bir çok ilgili kuruma müracaat edildiği halde Alt Yapı sorunu çözülmedi, KANALİZASYON yapımı için verilen sözler tutulmadı.

  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20