NEZİR ÇELİK


GEÇıNEMEMEK ıBARESı?


Ekonomik krizin tüm dünyada etkileri apaçık bir şekilde ortaya çıkarken ülkemizde de üzülerek tanık oluyoruz ki etkileri bizleri gerçek anlamda perişan etmeye başlamıştır.


         Esnafın iş yerlerini kapatmasına kadar varan krize bir çözüm bulunmaması halinde iç dengeler büyük ölçüde sarsılacak ve içinden çıkılmaz bir hal alacaktır diye düşünüyorum.


         Hükümet tarafından önlem paketleri adı altında çıkarınla günlük iyileştirmelerden öteye gitmemesi, otomotiv sektöründe KDV oranlarının 3 aylığına indirilmesi karşısında otomobil üreticisinin stoklar eridi demelerine karşın oto fabrikaların bahçelerinde satış bekleyen binlerce aracın görüntülerle ortaya çıkması hükümetin aldığı önlemlere karşı patronların ürünlerini ucuza kaptırmama adına yaptıkları manevralar halkı ve tüketiciyi büyük ölçüde üzmeye başladı.


         Doğubayazıt?ta da bir çok dükkanın camekanlarına asılan ?Satılıktır? levhası esnafın içinde bulunduğu perişanlığı bariz bir şekilde gözler önüne sermekte.


         Her geçen gün bu tür manzaraların oluşması esnafı büyük ölçüde karamsarlığa itmekte ve bir çok esnafımızın dükkanını kapatma ya da işini terk etme gibi bir durumla karşı karşıya kaldıklarını göstermektedir.


Krizin vurduğu sektörlerin bir nebzecik olsun rahat nefes almaları adına önlem paketleri açılmakta ancak gözü doymaz üreticiler ne yazıktır ki bu indirimlere dolaylı da olsa zamlar yapmakta bunun doğal sonucu olarak da olan yine tüketicilere olmaktadır.


         Ekonomik krizin darmadağın ettiği işçi, Memur, emekli kesimin durumu ise kelimenin tam anlamıyla içler acısı bir hal almıştır.


         Bu nedenle vatandaşın sadece rahat bir soluk almasına değil devamlılık arz eden bir rahatlığın sağlanması gerekir.


         Küresel Krizin sadece ülkemizi değil tüm dünya ülkelerini de büyük ölçüde etkilediğini biliyoruz ama ülkemiz insanı böylesine bir krizi kaldırabilecek ekonomik refaha ve güce ne yazıktır ki sahip değildir.


Özellikle işsizliği had safhada olduğu kesimlerimizde bu kriz son derece kendini hissettirmekte ve bu da burada bulunan vatandaşları büyük ölçüde etkilemektedir.


         Bu da insanların psikolojisinin bozulmasına neden olmaktadır.


Tüm bu olumsuzlukların önüne geçebilmek ve vatandaşı rahatlatacak önlemlerin alınması artık kaçınılmaz olmalı ve hükümet tez elden bu önlemleri hayata geçirmelidir.

  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20