MEHMET KOÇ


FAKÜLTE VE YÜKSEK OKUL? İKİSİ BİR ARADA?

.


Geçtiğimiz günlerde haberini vermiştik, Bakanlar Kurulu Karar verdi, Doğu Beyazıt´ın de bir Fakültesi var artık. Bundan sonra önemli olan bu kurumların bir an önce faaliyete başlamaları, burada okuyacak öğrencilerin Doğu Beyazıt´a gelmeleridir.

Yıllar önce Doğu Beyazıt´ta, Van Üniversitesine bağlı bir Meslek Yüksek Okulu kurulmasına karar verilmişti, ancak bu karar her nedense uygulanmadı, uzun zaman kağıt üzerinde kaldı.

Ağrı IC Üniversitenin kurulması ile birlikte, bizim de ısrarlı yayınlarımız üzerine Yüksek Okul yeniden gündeme geldi.  Ağrı eski valisi Mehmet Tekinaslan, Ağrı eski milletvekili Fatma Salman ve Rektör İrfan Aslan´ın, BAKÜ´ye giderek ünlü iş adamı Abdulbari Gozal´ı, okul yapımı konusunda razı etmeleri üzerine Meslek Yüksek Okulu inşaatına hızla başlandı.

Ağrı eski milletvekili Fatma Salman gayretleri sonucu, okul için tahsis edilen askeriyeye ait arsanın tamamını kapsayacak şekilde temeller atıldı, öyle ki bu yapılaşmayı gören çok sayıda insan ? burası bir yüksek okul için çok büyük? demekten kendini alamadı.

Sayın Abdulbari Gozzal, Ahmede Xani´nin adını taşıyan yüksek okulun bir an önce hizmete açılmasını arzuladığı için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadı, holdingin üst yönetim kadrosuyla birlikte yapım işini yakinen organize etti ve bir yıl içinde inşaatı tamamlandı.

Yapılan bu kocaman binalara ve içindeki sosyal alanlara bakıldığında kampus, bir MYO için çok büyük görünüyordu. Daha sonra anlaşıldı ki planlama, ta başından beri bir Fakülteyi de içine alabilecek şekilde tasarlanmıştı.

Çünkü sonradan edindiğim bilgiye göre Gozal´ın, MYO´na ilaveten Doğu Beyazıt için bir Fakülte açılmasını da ısrarla istediği, rektör Aslan´ın da, bu konuda söz verdiği, onun için de bütün hazırlıkların bir fakültenin altyapısını da kapsayacak şekilde düşünüldüğü ve yatırımın bu ihtiyaca göre şekillendiği anlaşıldı.

Buna göre, başlangıçta planlanan yüksekokul binalarına ilaveten, Fakülte binası, ayrıca öğretim elemanları için de 12 dairelik bir lojman ile çok amaçlı büyük bir konferans salonun ve gerekli olacak diğer binalar da yapılmıştır.

Daha da önemlisi, Fakülte ve Yüksek Okulun Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan tarafından hizmete açılacağı anlaşıldı. Sayın Gozal´ın, Sayın Cumhurbaşkanından bu konuda söz aldığı ifade ediliyor.

Doğu Beyazıt için, çok önemli bir kazanımdır bu. Bir Meslek Yüksek Okulu (2 yıllık) beklerken, Sayın Abdulbari Gozal sayesinde bir de fakültemiz oldu.

Şunu da ifade edeyim birçok işadamı, sırf ismi verilsin diye okul ya da benzeri yatırımlar yaparken Sayın Abdulbari Gozal, bu konuda bir beklenti içinde olmamış, anlaşıldığı kadarıyla teklif edilmesine rağmen fakülte ya da yüksek okula, isminin verilmesine sıcak bakmamıştır.

Aslında, bu fedakarlığın yeni nesiller tarafından bilinmesi veya örnek teşkil etmesi için Sayın Abdulbari Bey´in adının bu eğitim kurumuna verilmesi çok daha yararlı olurdu.

Çünkü Gozal´ın yatırımları bununla da sınırlı değil. Ağrı Valisi Sayın Musa Işın´dan alınan bilgiye göre Goozal, Diyadin´de, yaptığı seracılık tesislerine ilaveten, bölgedeki kaplıcaların turizme kazandırılması için de çok entegre bir projeyi hayata geçirmek üzere olduğu, bunun da bölgenin ekonomi ve istihdamına önemli oranda fayda sağlayacağı kuşkusuzdur.

Binaenaleyh yaptığı ve yapacağı yatırımlardan dolayı, Doğu Beyazıt ve Diyadin, her zaman Sayın Gozal´ı minnetle anacaktır.

 
  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43