MEHMET KOÇ


FAHRETTıN ERTUğRUL`UN ARDINDAN


Fahrettin hoca Kara Bulak köyünde dünyaya geldi. Uzun süreli bir medrese eğitiminden sonra din eğitimi alanında hocalarından icazet aldı. Diğer bir ifade ile yüksek lisans diploması aldı.


         Merhum Fahrettin hoca resmi din görevlisi olarak çalışmadı. Fakat uzman din adamı sıfatıyla dini konularda her zaman danışma mercii oldu ve fetvalar verdi.


         1980?lı yıllarda Alternatif Tıp alanında çalışmalar yapan hoca, bu alanda kısa sürede isim yaptı.Gerek Ağrı bölgesinde gerekse Türkiye?nin diğer bölgelerinden yoğun bir şekilde hastalar gelmeye başladı.


         Karabulak köyünde çok amaçlı bir mekan yapmayı da başaran hoca, özellikle dışarıdan gelen misafirlerin daha iyi ağırlanması için istirahat yerleri de oluşturdu ve bu arada hastalarına sunduğu bitkiler için bir de laboratuar kurdu.


         Kendisine gelen hastalar şifa buldukça merhum hoca Fahrettin?in ünü Türkiye dışına taştı. Fahrettin Ertuğrul hoca bu nedenle birçok televizyon kanalı ve yazılı basında haber konusu oldu. Bazı kamu görevlilerine verdiği bitkilerden şifa bulan bazı yetkililer, merhuma verdikleri teşekkür belgeleri ile bu memnuniyetlerini resmi yazılarla açıkladılar.


         Engin cömertliği ile de tanınan Fahrettin hoca evine gelen tüm misafirlerini en iyi şekilde ağırlardı.


         Aynı  zamanda çok iyi bir çevreci olan Fahrettin Ertuğrul, Kara Bulak köyünde çevreye karşı son derece duyarlılık göstermiş, kendi evinin çevresinde güzel bir bahçe oluşturarak köylülere örnek olmuş ve bir çok komşunun ağaç dikmesine vesile olmuştu.


         Merhum Mela Feğri bu yeteneklerine ilaveten sosyal konulara da hiç yabancı kalmadı. Hemşeriler arasında meydana gelen niza ve sıkıntılarda her zaman yatıştırıcı ve barışçıl roller üstlendi.


         Fahrettin Ertuğrul her fani gibi ebediyete intikal etti. O artık yok aramızda. Fakat şan ve şöhreti hiçbir zaman unutulmayacak. O nedenle önemli olan bu dünyada hoş bir seda bırakmaktır.


         Merhum Mela Feğri bu hoş sedayı bıraktığı için ben de bu satırları yazdım. Allah Rahmet etsin. Geride kalanlara sabırlar dilerim.

M.Yasin Şimşek
19.11.2015 11:28:04
Fahrettin hoca benim için çok değerli bir insan toprağı bololsun.Heryönüyle takdire şayan birinsaandı.Allah rahmet eylesin amin.

rukiye ertuğrul
20.01.2016 08:26:11
Rahmetli babam için yazdıklarınızdan ötürü teşekkür ederim. Babam sizin gibi değerli dostları sayesinde hep hatırlanacaktır. İnşallah Rabbim babamı cennetiyle şereflendirecektir. Saygılar sunuyorum size

Alihan Adıgüzel
23.08.2016 06:19:18
Fahrettin beye allah rahmet eylesin,Kars ta babamı fıtık ameliyatı yaptırdık ve bir hf.sonra eve döneceğimizi hesap ederken,kol ve bacak eklemlerinde şiddetli bir ağrı başladı ve hocaya yazın´´Sinek yaylasında ulaştık ve 3 kişi idik beyaz çadırında büyük misafirperverliğini gördük ve derdimize deva da bulduk verdiği çiçek ilaçları bizi çok iyi tedavi etti sonsuz teşekkür ediyorum,ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ancak ailesine bir sorum olacak hocanın bu değerli çalışmasını ve halka hizmet mirasını devam ettiren biriniz varmı acaba buradan yazarsanız seviniriz.Alihan Adıgüzel .0530,527 90 30

rukiye ertuğrul
29.12.2016 16:11:17
Alihan Adıgüzel bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz. Evet hizmet mirasını devam ettiren evlatları var her türlü iletişim kurabilirsiniz.

Raşit tekçe
5.08.2017 18:57:28
Rukiye hanım benim amcam rahatsız rahmetli hocamın mirasını devam ettirenler var demişsiniz acaba kendilerine nasıl ulaşabiliriz 0530 466 64 33 yada bu numaradan bize bilgi verebilirmisiniz

ÖMER EREN
26.11.2018 15:29:48
bende duydum çok şifalı ürünleri var gazateden alınabilir telefon numarası

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43