MEHMET KOÇ


ERMENı OLAYI


Fransız senatosu Ermeni soykırımını inkâr edenlere hapis ve para cezası getiren yasa tasarısını onayladı. Söz konusu yasa tasarısı senato Anayasa Komisyonunda Türkiye lehine sonuçlandığı halde genel kurul buna uymadı ve yasa kesinleşti. Türkiye şimdi yasanın iptali için anayasa mahkemesine dava açılmasının altyapısını oluşturmaya çalışıyor.


         Bütün bunlar gösteriyor ki bundan böyle Ermeni meselesi her platformda Türkiye?nin karşısına çıkacaktır. O sebeple Dışişleri Bakanlığının yayınladığı kınama açıklamaları,  ya da Sayın Başbakanın sert demeçleri ile Ermeni sorunu ötelenemez artık.


         Dışişleri Bakanlığı diyor ki "Her yönüyle sorunlu ve bir sorumsuzluk örneği olan bu kararı şiddetle kınıyoruz ve bu karara tepkimizi her türlü platformda dile getireceğimizi ilan ediyoruz".Dışişleri Bakanlığı, ayrıca inkar yasasının kesinleşip yürürlüğe girmesi durumunda "daha önceden üzerinde düşündüğümüz önlemleri uygun gördüğümüz şekilde süratle devreye sokmaktan çekinmeyeceğimizin hatırlatılmasında fayda görüyoruz" ifadesini kullanıyor.


         Anlayacağınız Türkiye Ermeni sorununa bir şekilde çözüm bulacağına, muhatapları sürekli ekonomik tedbirlerle tehdit etmeye ve bu şekilde sorunu kapatmaya çalışıyor. Diğer bir ifade ile siyasi kararlara karşı ekonomik kararlar ile müdahale edilmeye çalışılıyor.


Oysaki ekonomik kararlar ile siyasi kararlar birbirlerinden çok farklıdır. Çok iyi bir ustalıkla alınması gereken siyasi kararlar, daha çok siyasi iktidarları etkilemekte, siyasiler tarafından kalkan olarak kullanılmak istenen ekonomik kararlar ise doğrudan yurttaşların cebini ve yaşamını alakadar etmektedir.


         O sebeple yönetimler başarısızlıklarını ekonomik olayları kalkan olarak kullanmamalı, ekonomi hiçbir şekilde siyasi kararların etkisine girmemeli, her hal ve şartta ticari hayat engel tanımadan devam edebilmelidir.


         Ermeni sorunu bu güne kadar ciddi bir şekilde takip edilmiş olsaydı şimdi ortaya çıkan sıkıntıları yaşamıyor olacaktık.


         Öyle ki iktidarlar layıkıyla işlerini yapmayacaklar, adeta geliyorum diyen sorun ve sıkıntı kapıya dayandığında ise ? o ülkeye mal satmayın, ya da mallarını almayın? diye sıkıntıyı vatandaşa havale edecekler.


         ıyi güzel de bu şekilde sorun ve sıkıntılarla mücadele edilmez ki, yoğunlukla mal sattığımız ülkelerin önemli bir kısmı benzeri kararlar alırsa ne yapacağız, hepsine ihracat ve işalat yasağı mı getireceğiz? O zaman Türkiye?nin diplomasisi ne iş yapacak?

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43