Hüseyin DEMİR


Dualarımız, Millete Hizmet edenler ile birliktedir.

Koronavürüs illetinden dolayı insanlar her konuda zorluklar ile baş başa kaldı ve kalmaya devam ediyor.


Bütün zorlukların bertaraf edilmesinde yöneticilere büyük görevler düşmekte ve bu ağır sorumlulukta yöneticilere dua etmek ve onlara destek olmak, insanlar için hayırlı olacak sonuçların çoğalmasına vesile olacağına inanıyorum. Bakınız;

Sahabelerden Zeyd Bin Sabid (ra) anlatıyor, Allah Resulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem,“ Bir Müslümanın Üç Hasleti vardır ki, Onunla Sebat etsinde Cennete girmesin, Birincisi, İmanında, Amelinde, İbadetinde İhlaslı olanlar, İkincisi, İslam Cemaatine bağlı kalanlar,

Üçüncüsü, İdarecilerinin, Devlet adamlarının, İyi İdareci, Amir ve Devlet adamı olması için Dua edenler, Onların iyilik istemek için yaptıkları bu Duaları, Dua ettiği İnsanları ve kendilerini Kuşatır, Bunların Kalbi, Hainlik yapmaz, İmanının Şartı Ne ise, Onu Tam olarak yerine getirmeye gayret ederler, “dedi. Ayrıca;

Sahabelerden Ebû Hüreyre (ra) anlatıyor, Allah Resulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem,

” Devlet Reislerine, Başkanlarınıza Sövme­yiniz, Küfretmeyiniz, Kalbinizi,

Devlet adamla­rınıza karşı Küfürle doldurmayınız, Onların iyi Devlet Reisi olmaları için Allah Zül Celale Dua ediniz, Zira onların iyi Bir Devlet Reisi olmaları Sizin iyiliğinizdir, Onlara dua ederek Allah'a yaklaşınız ki, Allah Zül Celal Onların Kalplerini size karşı yumuşatsın, “diyor.

Memleketimiz Ağrı’nın Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, Ağrı’nın; ekonomide, turizmde, tarımda, hayvancılıkta ve sanayide vb.. Tüm konularda, hak ettiği noktaya gelmesi hususunda verdiği mücadelenin,  Ağrı için çok değerli ve faydalı sonuçları beraberinde getireceği kanaatindeyim .Sn. Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, Ağrı dağının Turizm’e açılması hususunda verdiği mücadelenin ve 2020 yılının İshak Paşa yılı olması yönündeki çalışmalarının Doğubayazıt başta olmak üzere tüm Ağrının turizminin gelişmesi anlamına gelmekte ve bu gelişmeler ağrılıların turizmden daha fazla pay alması ile refah düzeylerinin artmasına imkân oluşturması bakımından çok kıymetlidir. Elbette ki yazılabilecek birçok önemli hizmetin gerçekleşmesinde emeği ve gayreti olan Sn. Milletvekili Ekrem Çelebi’nin hizmetleri var. Burada önemine değinmek istediğim konu tüm yöneticilere verilmesinin önemidir. Sn. Milletvekili Ekrem Çelebi’ye daha fazla destek vermenin daha fazla hizmetin gelmesi anlamına geldiğini vurgulamaktır. Dualarımız doğru yolda kendisiyle birliktedir.

Memleketimiz Ağrı’nın Belediye Başkanı Sn. Savcı Sayan'ın, Türkiye çapında tanınırlığını Ağrı‘ya hizmet gelmesi için pozitif avantaj olarak kullanmasının memleketimize büyük faydaları olduğuna inanıyorum. İş kapısı açılması noktasında verdiği mücadelenin ağrı için büyük kazanımlar getireceğine inanıyorum. Sadece Ağrı merkez değil! tüm ilçelerin sorunlarının çözümünün gerçekleşmesi için iktidar yöneticilerine durumu iletme gayreti ağrı için büyük bir avantaj olarak görüyorum. Ağrı’nın Belediye Başkanı Sn. Savcı Sayan’a daha fazla destek vermenin daha fazla hizmetin gelmesinin anahtarı olduğunu düşünüyorum. Dualarımız doğru yolda kendisiyle birliktedir. 

Memleketim Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Sn. Yıldız Acar’ın Meclis çoğunluğunun kendinden taraf olmaması ve diğer siyasi çekişmeler gibi dezavantajlara rahmen Doğubayazıt için ortaya koyduğu samimi, gayretli ve dik duruşunun desteklenmesinin memleketimiz için çok önemli hizmetlerin gerçekleşmesine imkan oluşturacağını düşünüyorum. Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Sn. Yıldız Acar’a daha fazla destek vermenin Doğubayazıt'a daha fazla hizmetin gelmesine önayak olacaktır. Dualarımız doğru yolda kendisiyle birliktedir.

  Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir’in, eşsiz bir güzelliğe sahip Balık Gölünün turizme kazandırılması ve bölge halkının bu eşsiz güzelliğe sahip gölün avantajlarından daha fazla yararlanması noktasında gösterdiği çabanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Dualarımız doğru yolda kendisiyle birliktedir.

Elbetteki Ağrı’nın merkezi ve ilçelerinde çok başarılı hizmetlere imza atan değerli yöneticilerimiz var. İleriki zamanlarda onlardan da bahsetmek nasip olur inşAllah. Dualarımız doğru yolda hizmet edenlerle birliktedir. Bakınız ENFAL SURESİ AYET 46 ve 53’te;

“ Birbirinizle hırlaşmayın, Birbirinizle çekişmeyin, Toplum içinde huzursuzluk kargaşa ve istikrarsızlık çıkarmayın, yoksa korkuya kapılıp Devletinizi kaybedersiniz, Bir Millet, yalan uydurma hile, fitne, nifak ve bozgunculuk yapmadıkça, kendilerinde bulunan doğruluğu, dürüstlüğü, Hak ve Adaleti, güzel meziyetleri ortadan kaldırmadıkça, Allah'ta O Millete verdiği niymetleri, bolluğu, Bereketi eksiltmez ve değiştirmez, Allah O Milletin üzerinden ekonomik darlığı, işsizliği, huzursuzluğu, istikrarsızlığı ve Bereketsizliği kaldırır, Lakin : Yalan uydurmalar, hile, fitne, nifak, bozgunculuk, yolsuzluk, vurgunculuk, Haksızlık Adaletsizlik yapılırsa, Hak ve Adalet yerini bulmazsa, Allah O Millete, İşsizlik, huzursuzluk, istikrasızlık ve bereketsizlik verecektir,” der. Birlikten destekten hayır doğar bunu unutmamak lazım.

Sahabelerden Abdullah İbnü Mesud (ra) anlatıyor, Rasûlullâh Sallallâhu Aleyhi ve Sellem, “ İnsanları, ( ve Devlet Başkanlarınızı da ) Övmekte ve Zemmetmekte ( yani Kötülemekte ) acele etmeyiniz, olur ki Yarın ondan gelen bir şey sizi üzebilir, olur ki, bugün seni üzen bir şey den sonrada, Yarın ondan seni sevindiren bir şey gelebilir, “dedi der, yöneticilere edilen dua hayır olarak insana döner ve kusurlar ile dolu insan oğlu kusur aramak yerine güzelliklerin gelmesi için daha fazla gayretli olmalıdır. Kusur arandıkça bulunur ama bu insanoğluna fayda sağlamaz, Fayda istiyorsak birbirimize bolca dua ve destek olmalıyız.Koronavürüs musibetinin oluşturduğu bu olumsuzlukları birbirimize destek olarak en aza indirebiliriz. Unutulmamalı!

Hayırlı Sağlıklı, Huzurlu günler dilerim.

  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32